Menu overslaan

Opbrengst benefietevenement Kiwanis Tilburg naar gehandicapte kinderen

4 april 2011 -

Kiwanis Club Tilburg organiseert jaarlijks een benefietevenement, waarvan de opbrengst geschonken wordt aan een goed doel. Dit jaar besloot de club dat de volledige opbrengst t.w.v. 10.000 euro ten goede moest komen aan NSGK voor het gehandicapte kind.

NSGK zal de gift verdubbelen tot 20.000 euro en het geld inzetten voor het opknappen van de speelplaats van Mytylschool De Hondsberg in Oisterwijk. Op deze speciale school zitten kinderen met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. De leerlingen hebben een complexe problematiek en ervaren beperkingen in de omgang met anderen. Die problemen manifesteren zich ook op de speelplaats. Deze is echter dringend aan een opknapbeurt toe.

Een kansrijke, leerzame en actieve buitenspelomgeving zorgt niet alleen voor speelplezier maar leidt ook tot ontwikkeling. Daarom is verbetering van de speelplaats zeer noodzakelijk om optimaal aan te kunnen sluiten bij de ontwikkelings- c.q. spelbehoefte van de leerlingen. 

Kiwanis is trots en blij  met de opbrengst van het benefietevenement: "Wat is er mooier dan mee te kunnen werken aan extra ondersteuning voor dit prachtige traject waarbij jonge scholieren die al een achterstand hebben opgelopen, kansen krijgen zich verder te ontwikkelen?" aldus de club.

Ook helpen met uw serviceclub?
Overweegt uw serviceclub iets te doen voor kinderen en jongeren met een handicap? Misschien kan NSGK u daarbij helpen. Als partner van het platform ‘Serviceclubs in Nederland’ (SIN) helpt NSGK met geld en goede raad om projecten voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte te realiseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atie Kok, 020-6791200 of akok@nsgk.nl of direct het aanvraagformulier downloaden.
 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij