Menu overslaan

Pgb-manifestatie hét politieke tv-fragment van 2011

19 december 2011 - Met steun van NSGK organiseerde belangenvereniging Per Saldo op 23 juni een protestmanifestatie tegen de voorgenomen bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb). De NOS selecteerde twaalf opmerkelijke tv-fragmenten van het afgelopen politieke jaar, waaronder het protest van 23 juni. Met 7761 stemmen is de protestmanifestatie tegen de afschaf van het PGB met zeer ruime meerderheid van stemmen verkozen tot hét politieke tv-moment van 2011. 

Het kabinet wil fors bezuinigen op het pgb. De gevolgen daarvan voor mensen met een handicap zijn dramatisch. Zij zullen niet meer de regie hebben over hun eigen zorg en opnieuw afhankelijk worden van grote zorginstanties. Daarmee wordt een grote verworvenheid in de zorg teniet gedaan. 23 juni jongstleden lieten honderden demonstranten hun stem horen tegen de afschaf van het pgb. Heeft u het protest gemist? Het TV-fragment is hier terug te kijken.

Terugluisteren
Op zondag 18 december werd in een speciale live-uitzending op Radio 1 aandacht aan het politiek moment 2011 besteed. U kunt het programma terugluisteren via: http://www.radio1.nl/terugluisteren.  Radio 1, het poltieke moment van 2011 op 33 minuten

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij