Menu overslaan

Project 'Ik-boekje' van NSGK genomineerd voor Gehandicaptenzorgprijs 2014

16 juni 2014 - Het project ‘Ik-boekje’ van het Technologiefonds, een initiatief van NSGK, Siza, Pameijer en RMC Groot Klimmendaal, is genomineerd voor de Gehandicaptenzorgprijs 2014. Het ik-boekje helpt zorgverleners en verwanten om mensen met een handicap beter begrijpen.

Vooral in de zorg voor kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige handicap kan deze nieuwe app een uitkomst zijn. Het Ik-boekje bevat informatie over de manier waarop het kind of de jongere zich emotioneel uit. Dat maakt het voor begeleiders en zorgverleners makkelijker om met hem te communiceren.

Daarnaast is h
et Ik-boekje is de moderne en verbeterde variant van het oude ‘schriftje’ in de zorg, waarmee zorgverleners en het thuisfront elkaar op de hoogte houden over de gebeurtenissen van de dag. Hij voegt allerlei mogelijkheden toe aan het schriftje, zoals het delen van foto’s en filmpjes. Die geven niet alleen een leuke indruk van de dag, maar kunnen ook heel nuttig zijn om een diagnose te stellen in gesprek met de arts.

Het Ik-boekje is een project van het Technologiefonds, waarin NSGK samen met Siza, RMC Groot Klimmendaal en Pameijer werkt aan technologische innovatie voor jonge mensen met een handicap.

De uiteindelijke winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2014 zal in november bekend worden gemaakt.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij