Menu overslaan

Projecten collecteren mee voor het gehandicapte kind

6 april 2011 - Tijdens de landelijke collecte van NSGK voor het gehandicapte kind is een geweldige opbrengst opgehaald! Ruim achtduizend vrijwilligers gingen in november langs de deuren en wisten in totaal 648.000 euro in te zamelen voor kinderen met een handicap. Bijzonder dit jaar was dat NSGK projecten actief meecollecteerden voor kinderen met een handicap.

Bijzondere regeling
In 2010 konden projecten, die in het verleden een financiële bijdrage van NSGK hebben ontvangen, meedoen met de collecte. Met als tegenprestatie dat zij een deel van de opbrengst mochten besteden aan hun eigen project voor kinderen en jongeren met een handicap. De actie werd een groot succes. Tientallen projecten gaven gehoor aan de oproep en wisten samen tienduizenden euro's op te halen. Zo collecteerde oud-schaatser Carl Verheijen, samen met 87 sporters met een verstandelijke handicap, voor NSGK. In totaal wisten zij samen 1496, 28 euro op te halen. 60% van hun opbrengst gaat naar Special Olympics Nederland, waar Verheijen ambassadeur van is.

Zo ook het Toverbaltheater, die met haar enthousiaste vrijwilligers iets meer dan 2400 euro op wisten te halen. Net als de 23 collectanten van Talant in Friesland die precies hetzelfde bedrag bij elkaar wisten te krijgen. Er deden in totaal circa 50 projectpartners mee die bijna 50.000 euro ophaalden! Vanwege haar succes zal de actie in 2011 worden voortgezet.

Besteding
Mede dankzij de collecte kan NSGK zich blijven inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap. Met de opbrengst van de collecte ondersteunt NSGK vele projecten op het gebied van spelen, wonen, werken, vakantie, cultuur, sport en voorlichting, die helpen een volwaardig leven voor gehandicapte kinderen en jongeren te realiseren. Bijvoorbeeld werkgelegenheidsprojecten, zodat jongeren met een handicap met wat hulp en aanpassingen een volwaardige baan kunnen krijgen. Of sportprojecten die ervoor zorgen dat kinderen met een handicap plezier krijgen in bewegen en hun grenzen kunnen verleggen. Maar ook met voorlichting laat NSGK zien dat gehandicapte kinderen ook gewoon kinderen zijn, die graag mee willen spelen. 

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij