Menu overslaan

Pubers met Down over hun leven

27 oktober 2011 -

Hoe ziet je leven eruit als je downsyndroom hebt en tussen de 15 en 25 jaar bent? Is het werkelijk anders dan het leven van jongeren zonder downsyndroom? In het boek Hoezo Down?! vertellen tien jongeren met Down over hun leven. Woensdag 26 oktober werd het boek gelanceerd. NSGK directeur Ingrid Tuinenburg mocht het eerste exemplaar aannemen.

In Hoezo Down?! vertellen tien pubers over het gezin waarin ze opgroeien, over vriendschap en liefde, over school, over hun hobby’s en hun kijk op de toekomst. Ze vertellen hoe het is om ‘anders’ te zijn en laten zien hoe zij de wereld beleven. Ook de ouders, broers en zusjes van de jongeren komen aan het woord. Zij spreken vrijuit en op ontroerende wijze over hun ervaringen, moeilijke en prachtige momenten. De verhalen worden afgewisseld met paginagrote portretten en met speciale themapagina's met kunstwerken en met tips en opmerkingen van jongeren met Down uit heel Nederland. Hoezo Down?! is een prachtig boek om de wereld van jongeren met Down te leren kennen en begrijpen.


Het boek, geschreven door Caroline van den Kommer, is onderdeel van het project Hoezo Down?! Naast het boek is er een website opgericht waar pubers met Down en hun ouders elkaar kunnen ontmoeten en informatie kunnen uitwisselen. Voor meer informatie zie www.hoezodown.nl.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij