Menu overslaan

Pubers met en zonder handicap ruilen in Puberruil

19 juli 2012 - In samenwerking met NSGK zendt de KRO twee nieuwe afleveringen uit van Puberruil Xtra. Twee pubers met en zonder handicap nemen een weekje elkaars leven over. In de eerste aflevering op 24 juli ruilt de rolstoelbasketballer Gijs met kermisfanaat Davy.

Davy werkt ieder weekend op de kermis. Hij bedient de Disco Zweef, verkoopt oliebollen en helpt bij het opbouwen en aftuigen van de kermisattracties. Samen met zijn oom Maarten slaapt hij in een woonwagen. Maarten is als een vader voor Davy, zijn echte vader verloor hij toen hij 5 jaar oud was aan de gevolgen van kanker.

Hij ruilt met Gijs die sinds zijn achtste in een rolstoel zit. Gijs heeft de ziekte van Perthes. Dit is een aandoening waarbij de bloedvoorziening naar de heup verstoord is en dat veroorzaakt vervormingen in het heupgewricht. Gijs’ grote passie is rolstoelbasketbal, hij speelt in het team van Jong Oranje. Verder houdt hij van dieren en de natuur. Na de havo wil Gijs diermanagement gaan studeren en zo snel mogelijk op kamers.

Zal Gijs zijn weg kunnen vinden op de kermis? En hoe zal het kermispersoneel reageren op zijn rolstoel? Kan Davy zich verplaatsen in de manier waarop Gijs door het leven gaat? En hoe redt hij zich in een rolstoel?

Je ziet het in Puberruil Xtra op 24 juli om 21.20 uur op Nederland 3.

De tweede aflevering is te zien op 14 augustus.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij