Menu overslaan

Publicatie boek 'Allemaal spelen'

5 december 2012 -

Recent werd het boek 'Allemaal Spelen' uitgebracht. Een interessant boek vol illustraties en praktijkvoorbeelden, waarin aandacht wordt besteed aan het belang van spelen in de natuur voor kinderen met fysieke beperkingen of gedragsstoornissen.

Een plek waar alle kinderen, met en zonder beperking samen spelend de natuur kunnen ontdekken. Best een uitdaging zo bleek, want tijdens het schrijven van het boek werden de auteurs met veel dilemma's geconfronteerd. Hoe kun je op een natuurlijke speelplaats nu rekening houden met kinderen met een handicap? En hoe voorkom je dat de speelplaats saai wordt voor kinderen zonder beperking? Hoe houd je de uitdaging en de spanning er in?

Het boek gaat in op bovenstaande zoektocht, maar ook op hoe waardevol spelen in de natuur is, juist voor kinderen met een beperking. Een plek waar alle zintuigen van kinderen worden aangesproken. Waar als vanzelf allerlei soorten uitdagingen zijn, groot en klein, voor ieder wat wils. En een plek waar kinderen met een beperking geen zielige, meelijwekkende buitenbeentjes zijn, maar 'gewone' kinderen. Kinderen die, net als anderen, hun grenzen willen verleggen, de wereld willen ontdekken, tot rust willen komen. Natuurspeelplaatsen zijn bij uitstek geschikt als plekken voor samenspel, voor kinderen met en zonder beperking.
 

Boek 'Allemaal spelen!

Het boek wordt ondersteund door vele illustraties en twee praktijkverhalen. De auteurs hopen met het boek anderen te motiveren om natuurlijk spelen ook voor deze doelgroep mogelijk te maken. Ouders en docenten, therapeuten en schoolbesturen, ontwerpers en hoveniers, vrijwilligers en ambtenaren: iedereen kan een bijdrage leveren! Bestel het boek

Een van de co-auteurs van het boek is Ilse van der Put. Zij is werkzaam bij NSGK als leider van de Speeltuinbende, het kindertestteam van NSGK dat speeltuinen in heel Nederland test op (on)toegankelijkheid voor kinderen met een handicap. Kijk voor meer informatie op www.speeltuinbende.nl
 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij