Menu overslaan

Regiocoördinator Rie Flach vertelt over haar favoriete NSGK-project

2 maart 2012 - Deze maand in 'de favoriet van...' vertelt NSGK-medewerkster Rie Flach over haar  favoriete NSGK-project. Welk project dat door NSGK ondersteund wordt maakt op haar de meeste indruk en waarom?

"Eigenlijk zijn alle projecten die door NSGK ondersteund worden bijzonder, maar de Driekant uit Zutphen is toch mijn favoriet. En toevallig bevindt deze biologische bakkerij mét winkel en lunchcafé zich ook nog eens vlakbij mijn woonplaats Eefde. Driekant is in eerste instantie gewoon een ‘zaak’, maar wie goed kijkt ziet veel personeel aan het werk, meer dan in een gemiddelde bakkerij. Dat komt omdat Driekant haar commerciële activiteiten met succes combineert met praktijkopleidingen voor mensen met een beperking, die (nog) geen aansluiting vinden op de reguliere arbeidsmarkt."

"Ik kom erg graag in de Driekant, én dat is niet alleen vanwege de heerlijke broodjes en taartjes. Het bijzondere aan het bedrijf vind ik dat het staat voor het ideaal van een duurzame en evenwichtige economie, waarin ieder mens met of zonder beperking, de mogelijkheid krijgt mee te doen. Niet omdat werken moet, maar omdat werken mensen goed doet. Het is een bedrijf waar iedereen kan groeien als mens en in zijn of haar vaardigheden als werknemer. Gewoon meedoen. Het klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Dat zou op veel meer plaatsen moeten kunnen!"

"Komt u in Zutphen, dan is een bezoekje aan de Driekant zeker de moeite waard!"

Rie Flach is regiocoördinator  van de NSGK-collecte in de regio Overijssel/Oost-Gelderland

Meer weten over de Driekant in Zutphen? Kijk dan op
www.driekant.nl 

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij