Menu overslaan

Scholieren halen met 'gepimpte collectebussen' ruim 1400 euro op

19 november 2012 - NSGK-kinderambassadeur Luke Boerdam (11) riep zijn basisschool 'de Goede Herder' uit Wapenveld op dit jaar mee te doen aan de collecteweek van NSGK (12 -17 nov). De school greep de uitdaging met beide handen aan en bedacht de actie 'Pimp een bus voor kinderen met een handicap'. Ook basisschool 'de Heemde' uit Veessen sloot zich bij de actie aan.  


In kleine groepjes gingen de scholieren afgelopen week aan de slag om die saaie groene collectebussen op te pimpen tot heuze paradepaardjes.   Vervolgens gingen de kinderen in groepjes het dorp in om met hun mooie collectebussen geld op te halen voor NSGK. Afgelopen vrijdag werden alle bussen nog eens tentoongesteld op het schoolplein en was er een prijsje voor de mooiste bus.

Uiteindelijk wisten de scholieren gezamenlijk meer dan 1400 euro in te zamelen. Een zeer geslaagde actie, waar de kinderen, ouders en docenten vol trots op kunnen terugkijken.

NSGK dankt alle leerlingen, ouders, docenten en vrijwilligers uit Wapenveld en Veessen voor hun fantastische inzet voor kinderen met een handicap!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij