Menu overslaan

Speeltuin Millingen officieel toegankelijk voor kinderen met een handicap

16 augustus 2012 - Speeltuin de Steense Gemeente in Millingen was beperkt toegankelijk voor kinderen met een handicap. Dat was vorig jaar het oordeel van de Speeltuinbende, het NSGK-kindertestteam van kinderen met én zonder handicap. De speeltuin die het plan had opgevat om de totale speeltuin te renoveren, ging met de uitslag van de test aan de slag. De speeltuin opende onlangs al haar deuren, maar nu de laatste aanpassingen zijn gedaan mag de speeltuin officieel het ‘goedgekeurd’ bord plaatsen van de Speeltuinbende. Deze zal aanstaande zaterdag 18 augustus in de speeltuin worden onthuld.

Test
Vorig jaar bepaalde de Speeltuinbende de status van de Steense Gemeente. Beperkte bereikbaarheid van de toestellen en het ontbreken van een aangepast toilet kwamen naar boven als belangrijke aandachtspunten. Inmiddels is de speeltuin zo aangepast dat 75% van de speeltoestellen bereikbaar is en 50% bespeelbaar voor kinderen met een handicap. De Speeltuinbende is trots op de Steense Gemeente en zal op 18 augustus haar ‘goedgekeurd’ bord op feestelijke wijze aan de speeltuin uitreiken.

Steense Gemeente
De Steense Gemeente werd in 1972 opgericht en groeide uit tot een grote buurtspeeltuin. Bestuurslid Peter Scholten vertelt: “Millingen staat bekend om haar Romeinse verleden en daarom besloot het bestuur begin dit jaar de speeltuin om te toveren in een uniek Romeins Speelparadijs. Omdat in onze speeltuin gehandicapte kinderen gewoon mee moeten kunnen doen hebben we bij de verbouwing veel aandacht besteed aan toegankelijkheid. Zo hebben we een verhard pad aangelegd, zodat kinderen in een rolstoel ook op de speelheuvel kunnen komen. We hebben een omheining aangebracht om de veiligheid te vergroten en onder sommige toestellen is kunstgras gelegd zodat ook gehandicapte kinderen erbij kunnen. Wij willen hiermee graag een voorbeeldfunctie innemen en laten zien dat het toegankelijk maken van een speeltuin helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Hopelijk mogen we vanaf nu veel kinderen met een beperking in onze speeltuin verwelkomen”.

Wilt u erbij zijn? Dat kan natuurlijk. De feestelijkheden beginnen a.s. zaterdag om 14.00 uur aan de  Steenstraat 5, Millingen.
 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij