Menu overslaan

Speeltuin Reijeroord in Rotterdam ook toegankelijk voor kinderen met een handicap

7 mei 2014 - De NSGK Speeltuinbende onthult op zaterdag 10 mei om 13.30 uur in speeltuin Reijeroord in Rotterdam het bordje ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het geeft aan dat in deze speeltuin kinderen met en zonder handicap optimaal samen kunnen spelen. Daarmee is Reijeroord de derde speelplek in de provincie Zuid-Holland waar het bordje van de NSGK Speeltuinbende staat.

Speeltuin Reijeroord wil voor alle kinderen in de wijk toegankelijk zijn, ook voor kinderen met een beperking. Samen spelen is immers samen leven. De speeltuin is zaterdag speciaal ter gelegenheid van de onthulling open van 12.00 tot 17.00 uur. Uiteraard zou Reijeroord vaker in het weekend open willen zijn, maar dan zijn er meer vrijwilligers nodig. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook zeer welkom.

Veel speelplaatsen in het land zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel. De Speeltuinbende, die bestaat uit kinderen met én zonder handicap, wil hier verandering in brengen. De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK streeft ernaar om 25 speeltuinen toegankelijk te maken zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor andere speelvoorzieningen in heel Nederland. Reijeroord in Rotterdam is samen met Kindervreugd (Bleskensgraaf) en Zuiderkwartier (Leiden) een van die voorbeelden in de provincie Zuid-Holland.

Speeltuinbendewijzer
Speeltuinen die zelf hun toegankelijkheid willen verbeteren, hoeven niet op de Speeltuinbende te wachten. Op de website www.speeltuinbendewijzer.nl vinden ze tips en informatie waarmee ze zelf aan de slag kunnen. En kinderen in heel Nederland kunnen de Speeltuinbende helpen door de speeltuin in hun eigen woonplaats te testen. Hun bevindingen kunnen ze doorgeven via de Facebook-pagina van de Speeltuinbende, www.facebook.com/speeltuinbende.

NSGK Speeltuinbende
NSGK vindt het vanzelfsprekend dat kinderen met een handicap in hun eigen buurt met leeftijdgenoten kunnen spelen. Daarom is de NSGK Speeltuinbende opgericht, een team van kinderen met en zonder handicap die overal in Nederland speelplekken test op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. De NSGK Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap.

Kijk voor meer informatie ook eens op  www.speeltuinbende.nl 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij