Menu overslaan

Speeltuinbende in startblokken voor nieuw speelseizoen

7 april 2014 - Het is lente en dat betekent de start van een nieuw speelseizoen. Niet alleen speeltuinverenigingen zijn druk met het speelklaar maken van hun speeltuinen, maar ook onze Speeltuinbende maakt zich op voor een jaar vol tests en openingen. Eind maart waren al de eerste activiteiten: in Wapenveld werd speeltuin Pinkeltje getest, samen met Tineke Schouten en (voormalig) kinderambassadeur Luke Boerdam. En in IJsselstein was de Speeltuinbende aanwezig tijdens de opening van de prachtige speeltuin Kloosterplantsoen, een heel bijzondere speelplek op de resten van een klooster.

Mede dankzij de Speeltuinbende zijn er nu 17 plekken in Nederland waar je heerlijk samen kunt spelen. Ze zijn allemaal te vinden op de website van NSGK Speeltuinbende. Maar nog steeds zijn veel speelplekken in Nederland niet goed toegankelijk voor kinderen met een handicap. Daarom blijft het kindertestteam van NSGK van kinderen met en zonder handicap allerlei speelplekken in heel Nederland testen, zodat deze toegankelijk worden gemaakt en àlle kinderen samen kunnen spelen.

De komende maanden is de Speeltuinbende onder meer in Hengelo, Rotterdam, Zwolle en Wageningen. Alle avonturen van NSGK Speeltuinbende zijn te volgen via www.speeltuinbende.nl, via Facebook (www.facebook.nl/Speeltuinbende) en via Twitter.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij