Menu overslaan

Speeltuinbende test toegankelijkheid tentoonstelling Maritiem Museum Rotterdam

19 september 2012 - Het Maritiem Museum Rotterdam opende deze zomer de volledig vernieuwde tentoonstelling Professor Plons. Maar hoe toegankelijk is deze tentoonstelling voor kinderen met een handicap? Het kindertestteam van NSGK, de Speeltuinbende, zal dat op zaterdag 29 september gaan testen. Het is voor het eerst dat zij geen speeltuin maar een tentoonstelling aan hun kritische test onderwerpen.

Professor Plons
In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Het Maritiem Museum heeft, met financiële steun van NSGK, speciaal gelet op de toegankelijkheid van de tentoonstelling voor kinderen met een handicap. Of dat ook is gelukt, zal blijken uit de test van de Speeltuinbende.

Test
Kun je met een rolstoel bij de tentoonstelling komen? Zijn de toestellen en objecten van de tentoonstelling ook geschikt voor kinderen met een handicap? Kun je de spelletjes ook doen als je een motorische beperking hebt? En hoe weet je wat er te doen is als je blind bent? De kinderen van de Speeltuinbende proberen alles zelf uit en weten uit ervaring precies waar ze op moeten letten. Als Professor Plons de test van de Speeltuinbende doorstaat, reikt de kinderambassadeur van NSGK, Luke Boerdam, samen met de Speeltuinbende een keurmerk uit aan de directeur van het Maritiem Museum Rotterdam. 

De uitslag van de test  is binnenkort te lezen op deze website. Meer weten over de tentoonstelling Professor Plons? Surf dan naar www.maritiemmuseum.nl.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij