Menu overslaan

Speeltuinbende verklaart Speeltuin Assendorp in Zwolle toegankelijk

14 mei 2014 - De NSGK Speeltuinbende onthult op zaterdag 17 mei om 13.00 uur bij de heropening van speeltuin Assendorp in Zwolle het bordje ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het geeft aan dat in deze speeltuin kinderen met en zonder handicap optimaal samen kunnen spelen. Ook het nieuwe klimkasteel wordt geopend. De Speeltuinbende heeft de tekeningen van het klimkasteel beoordeeld. De vrijwilligers van de speeltuin hebben vervolgens het kasteel helemaal zelf gebouwd en toegankelijk gemaakt voor álle kinderen.

Veel speelplaatsen in het land zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel. De Speeltuinbende, die bestaat uit kinderen met én zonder handicap, wil hier verandering in brengen. De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK streeft ernaar om de toegankelijkheid van 25 speeltuinen te verbeteren zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor andere speelvoorzieningen in heel Nederland. Assendorp in Zwolle is een van die voorbeelden.

Speeltuin Assendorp

Speeltuin Assendorp is al ruim 80 jaar prominent aanwezig in de Zwolse wijk Assendorp/Pierik. Iedere dag komen er vele kinderen spelen en vervult de speeltuin een veilige speelomgeving voor kinderen. Speeltuin Assendorp heeft niet lang hoeven nadenken of zij wilde deelnemen aan het project Samen Spelen van NSGK. Want spelen is voor alle kinderen, met of zonder beperking.

Speeltuin Assendorp heeft in de speeltuin een eigen speeltoestel gebouwd. Het Kasteel van de Zwarte Panter zal zaterdag 17 mei feestelijk in gebruik worden genomen. De totstandkoming van het speeltoestel is tot stand gekomen met vele adviezen van de kinderen van de Speeltuinbende. Kijk voor meer info op www.speeltuinassendorp.nl 

Speeltuinbendewijzer
Speeltuinen die zelf hun toegankelijkheid willen verbeteren, hoeven niet op de Speeltuinbende te wachten. Op de website www.speeltuinbendewijzer.nl vinden ze tips en informatie waarmee ze zelf aan de slag kunnen. En kinderen in heel Nederland kunnen de Speeltuinbende helpen door de speeltuin in hun eigen woonplaats te testen. Hun bevindingen kunnen ze doorgeven via de Facebook-pagina van de Speeltuinbende, www.facebook.com/speeltuinbende.

NSGK Speeltuinbende
NSGK komt al sinds 1950 op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de steun van zo’n 40.000 donateurs en ruim 10.000 vrijwilligers financiert en stimuleert NSGK projecten op het gebied van spelen, wonen, werken, cultuur, sport, vakantie en voorlichting. Zo worden kinderen en jongeren met een handicap geholpen om volwaardig te kunnen leven.

NSGK vindt het vanzelfsprekend dat kinderen met een handicap in hun eigen buurt met leeftijdgenoten kunnen spelen. Daarom is de NSGK Speeltuinbende opgericht, een team van kinderen met en zonder handicap die overal in Nederland speelplekken test op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. De NSGK Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap.

Kijk ook eens op www.speeltuinbende.nl 


CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij