Menu overslaan

Speeltuinbende verwelkomt 100ste lid

22 september 2011 - Veel speelplaatsen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Om daar verandering in te brengen richtte NSGK in 2010 de Speeltuinbende op. Inmiddels heeft de bende al meer dan 100 leden!

De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. In de 'bendebus' trekken zij het het land door om speeltuinen door het hele land te testen op bespeelbaarheid en toegankelijkheid voor kinderen met een handicap.  Kunnen zij over de loopbrug en in het speelhuisje? En is het speeltuingebouw bereikbaar? En is er ook een gehandicaptentoilet? Ook de ouders geven hun oordeel. De speeltuinvereniging zal uiteindelijk met de uitslag van de test aan de slag te gaan om de speeltuin voor iedereen toegankelijk te maken.

100ste lid
Afgelopen week werd de 10-jarige Wenzel uit Hulst verrast door de Speeltuinbende. Als 100ste lid kreeg hij een mooie bos bloemen en een heuze medaille uitgereikt. Wenzel heeft ADHD en is autistisch, maar dat weerhoudt hem er niet van om te spelen. Hij is er dol op! Wenzel kijkt dan ook erg uit naar alle speeltuinen die hij de komende tijd samen met de andere kinderen onder de loep mag nemen.

De Speeltuinbende heeft een eigen website voor kinderen én volwassenen. Kijk voor meer informatie over de Speeltuinbende en haar doelstellingen op www.speeltuinbende.nl

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij