Menu overslaan

Speeltuinbende zegt 'ja' tegen Professor Plons

29 september 2012 - Professor Plons van het Maritiem Museum Rotterdam is de eerste kindertentoonstelling die goedgekeurd is door de Speeltuinbende van NSGK. Het is voor het eerst dat de Speeltuinbende geen speeltuin, maar een tentoonstelling aan een kritische test onderwerpt. Het keurmerk is door kinderambassadeur Luke Boerdam uitgereikt aan de directeur van het Maritiem Museum.

Professor Plons

In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Het Maritiem Museum heeft, met financiële steun van NSGK, speciaal gelet op de toegankelijkheid van de tentoonstelling voor kinderen met een handicap. Dat is gelukt bleek, uit de test van de Speeltuinbende. Tim (slechtziend): “Veel toestellen hebben felle kleuren waardoor ik ze kan zien. Een paar nog niet maar alles bij elkaar zijn er genoeg waar ik goed op kan spelen“. Luke (geen onderarmen en -benen): “Ik vond het schip van Professor Plons het leukst. Er waren veel leuke weetjes en ik kon overal goed bij”. Zijn broertje Sem (ADHD) vond het "vetcool".

Goed voorbeeld

Ingrid Tuinenburg, directeur van NSGK: “Het Maritiem Museum is het eerste museum dat al in de ontwerpfase rekening heeft gehouden met kinderen met een handicap. Dat heeft een prachtige tentoonstelling opgeleverd die voor iedereen toegankelijk is. Ik ben er trots op dat we daar als NSGK aan konden bijdragen, en ik hoop dat vele musea dit goede voorbeeld zullen volgen.

Frans van Hamburg, directeur van het Maritiem Museum Rotterdam: “We vinden het belangrijk dat ons museum laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk is. We zijn blij met het keurmerk van de Speeltuinbende en hopen dat veel kinderen met én zonder handicap ons weten te vinden”

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij