Menu overslaan

SPOED: Pubers met een beperking gezocht voor KRO Puberruil Xtra

25 mei 2012 - KRO start in samenwerking met NSGK twee nieuwe afleveringen van Puberruil Xtra. In deze afleveringen ruilen jongeren met en zonder handicap een aantal dagen van leven. Hiervoor zoeken we nog twee jongeren met een beperking. 

We zoeken twee jongens of meiden in de leeftijd van 15-20 jaar met een beperking die het leuk zouden vinden om even van leven te ruilen met een andere puber die geen beperking heeft. De pubers die meedoen aan de uitwisselingen verschillen altijd op enkele punten van elkaar, in dit geval dus wél of géén beperking. Belangrijke overeenkomst is dat de gezinnen het leuk vinden om een kind van een ander een warm welkom te geven en open staan voor een andere wereld. We vertrouwen dan ook op een leerzame en leuke ervaring voor de kandidaten!

Doel van de afleveringen is om de beeldvorming over jongeren met een handicap bij te stellen en om donateurs te werven voor NSGK. De puber is dus ook een soort ambassadeur voor NSGK.

De opnamen duren vier dagen en vinden plaats half juni. Uitzending is in juli of augustus. Snel reageren is dus noodzakelijk.

Pubers die dit leuk lijkt, kunnen zich opgeven door uiterlijk 1 juni een email te sturen met (bij voorkeur) een foto, een beschrijving van zichzelf en een korte motivatie waarom hij/zij de ideale puber is om te ruilen naar ederuiter@nsgk.nl.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij