Menu overslaan

Startersbijdrage voor Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo

3 november 2010 - Wooninitiatief Heiloo ontving deze week een startersbijdrage van 2500 euro van NSGK voor het gehandicapte kind. Een groepje ouders uit Heiloo sloeg twee jaar geleden de handen ineen om zelf een kleinschalig huis voor hun gehandicapte kind te realiseren. Een moeilijk traject dat jarenlang kan duren. Met de financiele bijdrage van NSGK komt de woongroep een stap dichterbij. 

Startersbijdrage
Voor heel veel ouders met een gehandicapt kind is het lastig om voor hun zoon of dochter zelfstandige woonruimte te vinden. Zij vinden een leven in een grote instelling geen prettig vooruitzicht voor hun gehandicapte kind en willen graag zelf de regie houden over het wonen, de zorgverlening en de begeleiding. In heel veel regio's zijn kleinschalige woonvoorzieningen met zorg op maat echter nog een uitzondering. Daarom ondersteunt NSGK jaarlijks verschillende particuliere wooninitiatieven om de droom van ouders van gehandicapte kinderen dichterbij te brengen: een huis waar hun kind kan wonen, dichtbij, midden in de maatschappij en met zorg op maat.

Voor ondersteuning van kleinschalige woonvormen heeft NSGK in 2006 het Landelijk Steunpunt Wonen opgericht. Naar de website van Landelijk Steunpunt Wonen

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij