Menu overslaan

Statiegeldactie Coop levert 21.500 euro op voor NSGK

16 juni 2010 -

Supermarktketen Coop heeft 21.500 euro ingezameld voor NSGK voor het gehandicapte kind. Dat gebeurde met een actie waarbij klanten het statiegeld van ingeleverde flessen konden doneren aan het goede doel. Op 9 juni overhandigde supermarktmanager de heer De Wit de cheque aan NSGK-kinderambassadeur Pien in de Supercoop in Hoofddorp. NSGK besteedt de gift aan haar projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland.

Statiegeld
Van 22 februari tot 1 mei heeft Coop haar klanten in heel Nederland gevraagd om hun statiegeldbon te schenken aan NSGK. Zij deden dit massaal, wat een bedrag opleverde van 12.000 euro. De supermarktketen heeft dit met een eigen schenking aangevuld tot 21.500 euro. Coop maakt regelmatig goede doelen blij met een donatie. “Deze keer was het de beurt aan NSGK, een stichting die goed werk levert voor een groep mensen in onze samenleving en de steun goed kan gebruiken”, zei Hans Stapel van de afdeling marketingcommunicatie van Coop Supermarkten

Gelukkig leven
De cheque wordt in ontvangst genomen door de 13-jarige Pien van de Rest, kinderambassadeur van NSGK. Zij is zelf licht spastisch en weet dus wat het betekent om als kind een handicap te hebben. NSGK kan de gift volgens Pien goed gebruiken: “Om gehandicapte kinderen nog meer kansen geven om mee te doen en óók een gelukkig leven te hebben.” Ook NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg is blij met de gift. “We zijn een onafhankelijke stichting en kunnen ons werk alleen doen dankzij de steun van donateurs, vrijwilligers en betrokken bedrijven zoals Coop. Ik wil dan ook Coop én haar klanten hartelijk bedanken voor deze fantastische actie!”

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij