Menu overslaan

Strijd tegen de kilo's werpt vruchten af

23 april 2012 - Gisteren vond de Martindag plaats, een sportmarathon in Purmerend georganiseerd voor rijschoolhouder Martin Wienholds. Martin woog in januari 150 kilo en besloot dat het tijd werd voor verandering. Hij stelde zich het doel om 50 kilo af te vallen en daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor NSGK. Tientallen mensen deden mee aan de Martindag en gingen samen met Martin de strijd aan tegen de kilo's.

Martin Wienholds houdt van lekker eten, deed nooit aan sport en zit voor zijn beroep veel in de auto. Daardoor woog hij 150 kilo en heeft hij medische klachten zoals diabetes en een hoge bloeddruk. Tijd om in actie te komen, vond zijn dochter Arlette, en samen met haar vriendin en personal trainier Daniëlle de Boer bracht zij Martin tot een ambitieus doel: eind 2012 wil hij 50 kilo kwijt zijn en geen medicijnen meer nodig hebben. Omdat Martin al jaren collectant is voor NSGK, leek het zijn coach Danielle leuk om met zijn actie geld in te zamelen voor NSGK. De opbrengsten van hun gezamenlijke afvalacties doneren zij daarom aan NSGK.

Martindag 
Sinds de start van zijn afvalrace is Martin 15 kilo afgevallen.  Maar een lange periode bezig zijn met afvallen kent de nodige ups en downs. Om een dipje te voorkomen organiseerde zijn personal coach daarom de Martindag. Een dag vol sportieve activiteiten, waar deelnemers Martin konden sponsoren met een bedrag per afgevallen kilo. Daarnaast was er een loterij en konden mensen sportlessen kopen. Uiteindelijk werd er tijdens de Martindag 1000 euro opgehaald voor NSGK.

Volg en win
Martin houdt gedurende zijn strijd tegen de kilo’s een blog bij op www.better-you.nl. Volg Martin en maak kans op een uur gratis begeleiding door een personal coach!  

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij