Menu overslaan

Student in actie voor kinderen met een handicap

27 januari 2011 -

Student aan de Popacademie Frank Moezelaar (22) uit Leeuwarden kreeg van zijn studie de opdracht om een project uit te voeren gericht op muziek. Omdat hij zelf een beperking heeft, kwam hij op het idee om een benefietavond te organiseren voor NSGK voor het gehandicapte kind.  Doel van de avond was niet alleen geld in te zamelen, maar ook om positieve aandacht te vragen voor mensen met een beperking.

"Ik heb ervoor gekozen om met deze muzikale avond de stichting en de kinderen voor wij zij haar nek uitsteekt positief onder de aandacht  te brengen. Ik heb zelf een beperking en heb als kind op een speciale basisschool gezeten. Daar zag ik dat kinderen met een beperking erg veel aan muzieklessen hebben, omdat ze door de muziek hun handicap even kunnen vergeten. Ik ben door mijn opleiding en begeleiding in mezelf gaan geloven en zo ben ik naast drummer in eigen band (ik drum met 1 arm) ook een HBO opleiding gaan volgen. Dus ik geloof dat alles mogelijk is. Ook met een beperking. Ik vind dat NSGK fantastisch werk levert en wil daarom graag mijn steentje bijdragen aan een positieve beeldvorming." 

Uiteindelijk wist Frank niet alleen een hele gezellige en muzikale avond te organiseren, maar ook nog 111, 40 euro op te halen. NSGK bedankt Frank hartelijk voor zijn inzet!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij