Menu overslaan

Technologieproject genomineerd voor innovatieprijs

6 april 2012 - Het EmotieMeetsysteem is genomineerd voor de Support Innovatieprijs 2012. Dit zeer geavanceerde systeem, dat mede mogelijk wordt gemaakt door NSGK, zal stemmingsveranderingen bij mensen met een ernstige verstandelijke handicap signaleren. Daardoor kunnen begeleiders bij naderende onrust of agressie tijdig ingrijpen, zodat vrijheid beperkende maatregelen minder snel nodig zijn.

Bij mensen met een ernstige verstandelijke handicap is het soms moeilijk om stemmingswisselingen te zien. Daardoor gebeurt het dat begeleiders te laat ingrijpen en er situaties van agressie ontstaan. Om die te voorkomen wordt soms de bewegingsvrijheid van mensen met een handicap ingeperkt. Een bekend voorbeeld daarvan zijn de beelden van de vastgeketende Brandon die in 2011 in de media kwamen. Dankzij het EmotieMeetsysteem zullen dergelijke maatregelen in de toekomst minder vaak nodig zijn. Ook voorkomt het EmotieMeetsysteem gevaarlijke situaties in de zorg.

Daarom heeft de jury van de Support Innovatieprijs het EmotieMeetsysteem genomineerd voor de Ideeënprijs. De winnaar van deze prijs krijgt middelen om het idee verder in productie te brengen. Om de winnaar te bepalen moet gestemd worden. Ga daarom nu naar de website en stem op het EmotieMeetsysteem.

Het Emotie-meetsysteem wordt ontwikkeld door Technology Trial Centre en wordt ondersteund door het Technologiefonds. In dit fonds werkt NSGK samen met Siza, RMC Groot Klimmendaal en Pameijer. Het Technologiefonds ontwikkelt technologische hulpmiddelen die de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met een handicap.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij