Menu overslaan

Tooske Ragas wordt ‘famous friend’ van NSGK

5 juli 2012 - Tv-presentatrice Tooske Ragas wordt famous friend van NSGK. Dit vrolijke comité van aanbeveling bestaat uit bekende Nederlanders die een handicap hebben of een familielid met een handicap. Zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het werk van NSGK is en ondersteunen dat van harte. Tooskes broer heeft het syndroom van Down.

“Toen mijn mongoloïde oudste broer Jan-Pieter een jaar of twaalf was kreeg hij van mijn ouders een zelfgemaakte button met daarop de tekst ‘Ik ben anders, nou en!’. Het dagelijks bij zich dragen van die woorden hebben hem enorm geholpen bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Jan-Pieter is uitgegroeid tot een gelukkige, trotse, volwassen man. Sterker nog, een man die enkel door te durven zijn wie hij is het leven van heel veel ‘gewone’ mensen in zijn omgeving geraakt en verrijkt heeft. Ik ben ontzettend blij dat mijn ouders hem in die jaren, die voor opgroeiende kinderen zonder handicap ook al moeilijk genoeg zijn, precies dat hebben kunnen geven dat hem heeft kunnen laten worden tot wie hij vandaag is: zichzelf. Ik steun NSGK omdat zij alle gehandicapte kinderen in Nederland diezelfde steun wil bieden. Want we zijn allemaal anders. Nou en! “ 

Andere famous friends van NSGK zijn onder meer presentatrice Lucille Werner, weerman Dennis Wilt, Jeugdjournaal-verslaggever Tako Rietveld en dirigent Jaap van Zweden. Lees meer over onze famous friends.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij