Menu overslaan

Uitnodiging Werkbijeenkomst VN Verdrag NU Samen Waarmaken

16 september 2013 - Met het project VN Verdrag om de Hoek organiseerde de Coalitie voor Inclusie in het voorjaar van 2013 in alle provincies een werkbijeenkomst. De Landelijke Werkbijeenkomst VN Verdrag NU Samen Waarmaken is een vervolg op deze bijeenkomsten. De landelijke bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 27 september. U kunt zich nu inschrijven.

Het doel van de 16 bijeenkomsten in het land was er voor te zorgen dat iedereen weet waar het VN Verdrag over gaat, hoe je dat kunt waarmaken en wat schendingen van mensenrechten zijn. Op de bijeenkomsten werden door de aanwezigen plannen gemaakt voor het realiseren van mensenrechten van mensen met een beperking in je eigen omgeving. Meer dan 1000 mensen namen deel aan de regionale bijeenkomsten. De Landelijke Werkbijeenkomst VN Verdrag NU Samen Waarmaken is een vervolg op deze bijeenkomsten.

NSGK heeft de bijeenkomst mede mogelijk gemaakt en zal op de dag met een informatiestand aanwezig zijn. Ook kunt u 27 september komen speeddaten met NSGK.  

Programma op hoofdlijnen

13.30 – 15.30 uur  Plenair programma
- Presentatie over implementatie van het VN Verdrag door Professor Dr. Theresia Degener.
- “Het Verdrag gaat door” een gesprek met inspirerende gasten die het VN Verdrag al waarmaken.
- Een bijdrage van de Staatssecretaris van VWS, dhr. Martin van Rijn, over de plannen om het VN Verdrag te ratificeren en te implementeren.
- Uitreiking van de Gouden Mensenrechten Prokkel.

15.30 – 17.00 uur Keuzeprogramma
Laat u inspireren door initiatieven die het VN Verdrag Waarmaken, ga in gesprek met fondsen over uw plannen en ideeën, deel uw ervaringen over meedoen in het VN Vertelpunt, praat na met de gasten uit “Het Verdrag gaat door”.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 27 september 2013 in het World Forum in Den Haag, tussen 13.00 en 17.00 uur. Aanmelden kan via de website www.vnverdragwaarmaken.nl  

Coalitie voor Inclusie
De Coalitie voor Inclusie is een beweging van mensen en organisaties die werkt aan een inclusieve samenleving en uitsluiting van mensen tegengaat. De Coalitie vindt de implementatie van het VN Verdrag noodzakelijk en werkt hieraan, samen met veel mensen en organisaties.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij