Menu overslaan

Verhalenbundel over wonen in Texas sponsort NSGK

8 december 2011 - Boek over gezin met een ‘kind-waar-wat-mee-is’ in de VS

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van uitgever Boekenplan uit Maastricht, ontvangt NSGK één euro per verkocht exemplaar van ‘Blonde haren onder een Cowboyhoed’. In het boek schrijft Silvie Warmerdam op een luchtige toon over het leven van haar Nederlandse gezin in Texas, Amerika. Vooral haar zoon Daniël, die Downsyndroom heeft, wordt er met open armen ontvangen.

Blonde haren
In dagelijkse verhalen beschrijft Silvie hoe haar Nederlandse gezin een plek vindt tussen de Texaanse cowboys. Ze verhuist met man en drie zonen naar Houston en ze kijken er hun ogen uit. Rodeo’s, snelwegen, winkels, alles is groter dan groot. Ze leren de stad van de andere kant kennen als blijkt dat Daniël, de middelste zoon met het syndroom van Down, hartelijk in de samenleving wordt opgenomen.

Gewoon meedoen
“Met mijn boek wil ik laten zien dat samen opgroeien niet ingewikkeld is, als je er maar vanuit gaat dat alle kinderen erbij horen, ook al ben je anders”, zegt Silvie Warmerdam. “In Texas gaat Daniël, net als z’n broer, naar de buurtschool en heeft hij vriendjes in de buurt. De inzet van het Amerikaanse geïntegreerde onderwijs is dat alle kinderen opgroeien tot volwassenen die meedoen, precies wat NSGK beoogt. Door met mijn boek NSGK te steunen, krijgt deze boodschap extra waarde.”

Boekenplan
Boekenplan, een uitgeverij voor bijzondere boeken, bestaat tien jaar en is daarvan vijf jaar actief in Maastricht. “Dat vieren we door voor elk verkocht boek één euro te doneren aan een goed doel. Bij ‘Blonde haren’ gaat deze donatie naar NSGK,” zegt uitgever René Bouman.

NSGK
NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg is blij met de steun: “NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Jaarlijks ondersteunen we honderden projecten op het gebied van spelen, vakantie, cultuur, wonen, werk, voorlichting – alles wat nodig is om met een beperking zo volwaardig mogelijk te leven. Dat kan dankzij donaties zoals deze, want NSGK ontvangt geen subsidie.”

Over de auteur
Silvie Warmerdam woont met haar gezin in de VS, waar ze haar eigen tekstbureau heeft. Naast redigeer- en vertaalwerk, schrijft ze voor de Down+Up, het kwartaalblad van de Stichting Downsyndroom en blogt ze dagelijks op de site van Lotje&co, een stichting voor en door ouders van zorgintensieve kinderen. ‘Blonde Haren onder een Cowboyhoed’ is haar debuut.

‘Blonde Haren onder een Cowboyhoed’ (ISBN: 978 90 8666 212 8) kost € 16,95 en is o.a. te bestellen via www.booxstore.nl en uw eigen boekhandel.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij