Menu overslaan

Volop genieten bij zorgboerderij Swaenensteyn in Zoetermeer

22 januari 2013 - Genieten van de natuur en het boerenleven in combinatie met persoonlijke zorg en begeleiding? Dat kan bij zorgboerderij Swaenensteyn in Zoetermeer. Deze bijzondere locatie biedt opvang aan kinderen en jongeren met een handicap die de benodigde zorg niet of onvoldoende uit reguliere budgetten van de overheid gefinancierd kunnen krijgen.

Op Swanenesteyn leren de kinderen en jongeren, in de omgang met de natuur, dieren en elkaar, vele vaardigheden ontwikkelen. Het spelen en werken in de veilige omgeving van de de boerderij biedt veel uitdaging. Zo worden zij gestimuleert om hun mogelijkheden te ontdekken en zelfstandig te worden. Door als 'hulpboer' op een waardevolle manier bezig te zijn neemt ook hun zelfvertrouwen toe.  

Niet alleen kinderen en jongeren met een handicap maken gebruik van Swaenensteyn. Ook veel kinderen uit het regulier onderwijs bezoeken de zorgboerderij om te leren over het buitenleven en om er gewoon lekker te spelen.  Op dit moment voldoet de speelplaats van de boerderij echter niet aan de huidige veiligheidseisen. 

NSGK vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren met en zonder beperking samen kunnen sporten en spelen. Om die reden doneert NSGK 25.000 euro aan de boerderij om een  speel- en sportgelegenheid te realiseren die toegankelijk wordt voor iedereen.

Voor meer informatie over zorgboerderij Swaenensteyn kijk op www. zorgboerderijzoetermeer.nl

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij