Menu overslaan

Voorlopige opbrengst collecte bekend

19 december 2011 - Tijdens de landelijke collecte van NSGK is wederom een geweldige opbrengst opgehaald! Bijna 9000 vrijwilligers gingen in november langs de deuren en wisten in totaal een voorlopige opbrengst van 685.000 euro in te zamelen voor kinderen met een handicap. Dat is een groei van circa 6% ten opzichte van 2010. De doelstelling van NSGK was om dit jaar 670.000 euro op te halen. NSGK is dan ook zeer tevreden met het voorlopige resultaat.

NSGK zag de leukste acties voorbij komen en ook sociale media werden massaal benut om aandacht te besteden aan de collecteweek. Weerman Dennis Wilt hield voor de vrijwilligers van NSGK het collecteweerbericht bij. Daarnaast werden door het hele land activiteiten georganiseerd:  flashmobs, straattheater, spreekbeurten en braderies. Geen middel werd onbeproefd gelaten om aandacht te besteden aan de collecteweek van NSGK.

Projecten
Onder de bijna 9000 collectevrijwilligers zaten ook vrijwililgers van projecten die door NSGK ondersteund worden. Zij mogen van NSGK de helft van hun collecte-opbrengst in hun eigen project voor kinderen met een handicap investeren. Een mooie motivatie dus om extra hun best te doen.

Besteding
Mede dankzij de collecte kan NSGK zich blijven inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap. Met de opbrengst van de collecte ondersteunt NSGK vele projecten op het gebied van spelen, wonen, werken, vakantie, cultuur, sport en voorlichting, die helpen een volwaardig leven voor gehandicapte kinderen en jongeren te realiseren. Bijvoorbeeld werkgelegenheidsprojecten, zodat jongeren met een handicap met wat hulp en aanpassingen een volwaardige baan kunnen krijgen. Of sportprojecten die ervoor zorgen dat kinderen met een handicap plezier krijgen in bewegen en hun grenzen kunnen verleggen. Maar ook met voorlichting laat NSGK zien dat gehandicapte kinderen ook gewoon kinderen zijn, die graag mee willen spelen.

De laatste bussen worden op dit moment nog geteld. In februari zal NSGK de definitieve opbrengst van de collecte bekend maken.

Heeft u geen collectant aan de deur gehad maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan via giro 552000 of doe gemakkelijk een online donatie.CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij