Menu overslaan

VriendenLoterij vervult hartenwens van NSGK-vrijwilligster Marion Tik

15 mei 2014 - Vrijwilligster van NSGK Marion Tik uit Egmond kreeg deze week een grote verrassing van de VriendenLoterij. Marion, zelf moeder van een gehandicapte dochter, heeft een korte vakantie met haar gezien meer dan verdiend. Maar omdat zij en haar man een café hebben, is het voor hen erg lastig om er met het hele gezin op uit te gaan. Reden voor NSGK om  een aanvraag in te dienen bij het VriendenFonds van de Vriendenloterij om de hartenwens van Marion in vervulling te laten gaan.

Hartenwensen
In de maand februari konden gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen een aanvraag doen bij het VriendenFonds, een nieuw initiatief van de VriendenLoterij, voor een bijdrage om een hartenwens van een betrokkene te realiseren.
Het VriendenFonds is bedoeld voor kleine, concrete en materiële wensen die bijdragen aan het welzijn van deze personen.

Met het gezin een paar dagen weg

NSGK deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een kort
e vakantie voor Marion en haar gezin. NSGK directeur Ingrid Tuinenburg licht toe: “Ma
rion zet zich al jaren vrijwilliger in voor NSGK. In Egmond werd nog niet gecollecteerd en daar
heeft
Marion eigenhandig verandering in gebracht. Ze hing briefjes op in de school van haar gehandicapte dochter en stond met een kraampje op dorpsfeesten. Zelfs het feit dat zij een hersenbloeding heeft gehad, houdt haar niet tegen om voor NSGK
aan de slag te blijven. Daarnaast hebben Marion en haar man een café, waardoor het voor hen niet altijd mogelijk is om er met het gezin op uit te gaan. Marion heeft een paar dagen weg met haar gezin echt verdiend!”

Marion ontving een cheque van 2000 euro van het VriendenFonds. Met de bijdrage kunnen Marion en haar gezin vervanging inhuren voor hun café, zodat ze eindelijk een welverdiende korte vakantie kunnen vieren.

Ook vrijwilliger worden van NSGK en helpen bij onze jaarlijkse collecte? Meld je nu aan 
 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij