Menu overslaan

Website www.speeltuinbende.nl in een nieuw jasje

21 juni 2011 - In 2010 ging NSGK van start met de campagne Samen Spelen. Het doel? Speeltuinen in heel Nederland toegankelijk krijgen voor kinderen met een beperking. Onderdeel van de campagne is de website www.speeltuinbende.nl, een bron van inspiratie voor iedereen die vindt dat speeltuinen voor álle kinderen bespeelbaar zouden moeten zijn. De website is onlangs geheel vernieuwd en nu nog leuker!

De website www.speeltuinbende.nl is geinspireerd op het kindertestteam van NSGK; De Speeltuinbende. In opdracht van NSGK reist dit testteam van kinderen met én zonder handicap het hele land door om te kijken hoe gehandicaptenproof speeltuinen zijn. De kinderen onderwerpen de speeltuinen aan een strenge keuring. Daarna formuleren zij een aanbeveling hoe de betreffende speeltuin voor alle kinderen bespeelbaar kan worden gemaakt. Met financiele ondersteuning en intensieve begeleiding staat NSGK de speeltuinen vervolgens bij in het renovatietraject.

Het doel is om in 2012 ten minste 25 speeltuinen zodanig aangepast te hebben dat kinderen met en zonder handicap in hun buurt samen buiten kunnen spelen. Speeltuinen die zelf hun toegankelijkheid willen verbeteren, hoeven  niet op de Speeltuinbende te wachten. Op www.speeltuinbende.nl  vinden ze tips en informatie waarmee ze zelf aan de slag kunnen. En kinderen in heel Nederland kunnen de Speeltuinbende helpen door de speeltuin in hun eigen woonplaats te testen. Hun bevindingen kunnen ze invullen op dezelfde website. Neem dus snel een kijkje op www.speeltuinbende.nl

Samen met u willen we ervoor zorgen dat alle speeltuinen in Nederland toegankelijk worden gemaakt zodat kinderen- met en zonder handicap- samen kunnen spelen. Helpt u NSGK om de campagne Samen Spelen tot een succes te maken? Klik dan hier om donateur te worden van NSGK.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij