Menu overslaan

Workshop 'Durf te dromen!' voor speciaal onderwijs

22 mei 2014 - Wat wil je graag bereiken in het leven? En hoe kun je die droom dichterbij brengen? NSGK biedt jongeren in het Voortgezet Speciaal Onderwijs een workshop aan om hen te helpen hun dromen waar te maken.

Jong zijn betekent dromen, experimenteren, fouten maken, succes hebben en zo op zoek gaan naar wat jouw leven waardevol maakt. Voor jongeren met een beperking is dit niet zo vanzelfsprekend. Hun dromen liggen vaak diep verstopt, waardoor ze kansen missen.

De workshop Durf te dromen! daagt jongeren uit vol te gaan voor wat ze echt willen. Door uit te spreken wat hun droom is en op ontdekkingsreis te gaan. DJ worden in een grote club lukt misschien niet, draaien in de plaatselijke discotheek wel…

Durf te dromen! slaagt erin jongeren met een beperking te bereiken omdat hij gebaseerd is op de heel persoonlijke ervaringen van Floor van der Wal. Floor was spastisch; sprak en bewoog moeizaam. Haar grote droom kwam uit toen zij toegelaten werd tot het stand-up-gezelschap Comedytrain. Kort daarna overleed ze als gevolg van een auto-ongeluk.

Floor bereikte haar droom met vallen en opstaan. Haar teleurstellingen en successen beschrijft ze op een creatieve, confronterende en humoristische manier in haar dagboek en theaterprogramma’s. Korte fragmenten hieruit nodigen jongeren uit om over hun eigen ervaringen te vertellen.

Lidy van der Wal, moeder van Floor en onderwijzeres, geeft de workshop. ”Jongeren herkennen de ervaringen van Floor en durven daardoor over hun eigen wensen en ervaringen te praten. Sommigen zijn zo geïnspireerd dat ze meteen aan de slag willen.” Ook leerkrachten zien dat het werkt. “De leerlingen waren geboeid en geraakt en vertelden over hun dromen. Waardevol dat ze dat uitspreken. En dat we nu samen plannen kunnen maken voor een toekomst waarin die droom op de een of andere manier een plaats heeft. We gaan deze workshop opnemen als vast onderdeel van ons lesprogramma.”

Meer informatie? Neem contact op met Lidy van der Wal durftedromen.nu@gmail.com.

Durf te dromen! is een initiatief van Lidy van der Wal. Lidy werkt samen met het project Doorbrekers van NSGK. Doorbrekers is erop gericht om jongeren met een beperking of chronische ziekte een betere toekomst en kwaliteit van bestaan te geven door hen te coachen in het ontdekken en realiseren van hun ambities.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij