Menu overslaan

Zaterdag in Koffietijd: Emile Roemer doet rolstoel-clinic

30 augustus 2012 - In een rolstoel een helling op rijden of van een drempel af – het lijkt eenvoudig maar SP-lijsttrekker Emile Roemer ondervindt aan den lijve dat het niet meevalt. Voor het tv-programma Koffietijd bezoekt hij een rolstoelclinic voor kinderen met een handicap, een project van NSGK. Zijn bezoek wordt zaterdag 1 september uitgezonden in het ochtendprogramma van RTL4, waar Roemer ook zal aanschuiven in de studio.

In de clinics van NSGK laat paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster de kinderen zien hoe ze meer behendigheid krijgen met hun rolstoel. De kinderen leren om te gaan met hellingen, stoepranden, roltrappen en obstakels zoals lantaarnpalen en geparkeerde auto’s. Daardoor krijgen ze niet alleen meer bewegingsvrijheid maar ook veel meer zelfvertrouwen. Uiteindelijk gaan ze zelfs met hun rolstoel de halfpipe in. Zal Emile Roemer ze volgen?

Naast Emile Roemer zijn ook Kees-Jan van der Klooster en NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg zaterdag aanwezig in de uitzending van Koffietijd. Het programma staat twee weken lang in het teken van de verkiezingen. Alle lijsttrekkers bezoeken voor Koffietijd een goed doel en vertellen daarover aan tafel bij Loretta, Quinty en Pernille.

In Koffietijd is altijd aandacht voor het werk van de goede doelen die steun ontvangen van de Goede Doelen Loterijen, waaronder NSGK. Mede dankzij de steun van de VriendenLoterij maakt NSGK jaarlijks honderden projecten mogelijk voor kinderen en jongeren met een handicap, zoals toegankelijke speelplaatsen, kleinschalige woongroepen, werkervaringsprojecten en de rolstoelclinics van Kees-Jan van der Klooster. Zo helpt NSGK hen om met hun beperking zo volwaardig mogelijk te leven.

Koffietijd met Emile Roemer wordt uitgezonden op zaterdag 1 september van 10.00 tot 11.00 uur op RTL4

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij