Menu overslaan
13 jarige Pien van de Rest is een jaar lang kinderambassadeur van het Gehandicapte Kind. Pien had als kindje een cyste in haar hersenen die een waterhoofd veroorzaakte. Daardoor is ze licht spastisch en gaat alles bij haar wat langzamer. Het komende jaar zal Pien zich inzetten voor kinderen met een handicap. Als kinderambassadeur van het Gehandicapte Kind zal zij op veel plaatsen en evenementen vertellen hoe het is om gehandicapt te zijn en laten zien dat gehandicapte kinderen net zoveel kunnen als anderen.
Pien voor Famous Friend

Waarom wilde je graag kinderambassadeur worden van het Gehandicapte Kind?

Ik deed mee met de Cappies Awards 2009. Dat is een talentenjacht voor kinderen met een beperking. Ik wilde Nederland laten zien dat kinderen met een handicap best veel kunnen en eigenlijk het zelfde zijn als gewone kinderen, alleen net even iets anders. Toen ik gewonnen had werd ik automatisch ambassadeur van het Gehandicapte Kind. En dat vind ik heel leuk, omdat ik het heel belangrijk vind om kinderen te helpen die het niet makkelijk hebben.

Hoe reageren je vriendjes, vriendinnetjes, je leraren en je familieleden erop dat je kinderambassadeur bent?

Ze zijn heel erg enthousiast. Vooral de directeur van mijn school is apetrots. Hij had de volgende dag voor de hele school taart geregeld om het te vieren.

Wat hoop je te bereiken/veranderen als kinderambassadeur?

Dat gehandicapte kinderen nog meer kansen krijgen om mee te doen en óók een gelukkig leven hebben. Dat ze kunnen sporten en op vakantie gaan en dat ze kunnen spelen en lol maken. Ik hoop ook dat gewone kinderen en gehandicapte kinderen meer met elkaar gaan spelen. En dat ze ons niet pesten of uitlachen. Dat heb ik zelf namelijk wel eens mee gemaakt.

Wat vond je het leukste/belangrijkste van je ambassadeurschap tot nu toe?

Dat was mijn bezoek aan de Poolster, een gewone basisschool. Ik kreeg een rondleiding door twee kinderen uit groep 8 en daarna mocht ik samen met de directeur van NSGK, Ingrid, een presentatie geven over hoe het is om gehandicapt te zijn. De kinderen van de Poolster stelden veel vragen.

Wat ga je de komende tijd nog doen als kinderambassadeur van NSGK?

Ik doe in maart mee Pien opent Shamajo fair in Amsterdamaan een TV programma van de AVRO. En ik mag binnenkort een cheque uitreiken aan een organisatie die dromen van gehandicapte kinderen laat uitkomen. En ik ga met mijn school geld inzamelen om computers te kopen voor een arme school in Marokko. Daar hebben de kinderen helemaal niets. En omdat ik zo van zingen hou gaan we heel misschien ook een single opnemen voor het 60 jarig jubileum van NSGK. Dat zou ik heel leuk vinden, want ik wil later graag zangeres worden.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij