Menu overslaan
Sara van Ketel is met haar 21 jaar al een echte bekendheid. Verschillende malen was zij op tv te zien. We spraken met haar over wonen, werken, vriendschap en haar ervaringen op tv.

Sara van Keteloont sinds 2 jaar in een appartementje in woongroep 'Navarea'. Deze woongroep werd in 2007 opgericht dankzij financiële steun van de het Gehandicapte Kind. Navarea telt 8 bewoners met een verstandelijke beperking. Zij wonen zelfstandig met ondersteuning waar nodig. 'Zelfstandig wonen voelt heel goed. Ik was er wel aan toe om op mijzelf te wonen' vertelt Sara. 'Ik mag nu zelf dingen beslissen en hoef de computer en tv niet te delen. Soms gaan we met de woonbegeleidster naar de film of naar het strand. Ik vermaak me wel.'

School

Na de middelbare school volgde Sara een opleiding tot horeca-assistent. Hier kreeg ze ook kooklessen, die ze goed kan gebruiken wanneer ze kookcorvee heeft. Op donderdag en zondag schotelt ze haar medebewoners heerlijke maaltijden voor samen met de kookbegeleidster. Op school werd Sara ook wel eens gepest. Zo noemden ze haar mongool. Maar ze weet hier goed mee om te gaan. 'Ik word nooit kwaad, ik schrijf het liever van me af in mijn dagboek, dat lucht mij altijd erg op.'

Werk

Sara werkt nu 3 dagen per week in de catering bij een advocatenkantoor. Hier maakt ze de lunch klaar. 'En als ik goed mijn best doe krijg ik een beloning en mag ik donderdags achter de kassa. Dat gebeurt best vaak.'

Hartsvriendin

Haar hartsvriendin Judith woont tegenover haar. Zij zijn beste vriendinnen, want 'Judith is knap en intelligent en kleed zich altijd leuk'. Iedere avond kijken ze samen naar hun favoriete serie GTST. 'We missen nooit een aflevering!' Judith en Sara doen ook 'de boekhouding' van de serie, zoals ze dat noemen. Iedere aflevering houden ze in een schriftje bij hoe vaak een acteur in beeld is. 'Judith doet de boekhouding al twee jaar!' Het is Sara's grote droom ooit in GTST te spelen, 'maar serveerster worden lijkt me ook wel leuk'.

Sara

Schaatsen

Sara schaatst al sinds haar 6e jaar. Vorig jaar deed ze mee aan de Special Olympics in Amerika, waar 'het wonder van Idaho' maarliefst 2 medailles won. 'Ik vond het heel spannend om mee te doen. Aan de start was ik best nerveus, want ik zag dat mijn tegenstanders heel goed waren. Na het startschot hoorde ik het publiek schreeuwen en daar werd ik nog zenuwachtiger van. Eerst lag ik achter, maar toen hoorde ik mijn vader roepen 'Kom op Sara, harder!'. Uiteindelijk schaatste ik mijn tegenstanders voorbij en werd ik eerste. Eenmaal op het podium voelde ik me zó vereerd.

Televisie

Sara is al meerdere keren op tv geweest. Zo was te zien in het programma 'Down met Johnny' en 'Je zal het maar hebben' op BNN. Ook figureerde ze al eens in een film en is ze binnenkort weer te zien in RTL Boulevard. Maar daar mag ze nog niets over verklappen. Ondanks haar sterrenstatus weet Sara het hoofd koel te houden. 'Johnny de Mol vond ik heel leuk en ook best knap, maar ik moet wel realistisch blijven, hij is niet mijn type'.

Verkering

Met jongens is Sara niet zo bezig, want ze heeft al een vriendje. Ze kent hem van hockey. 'Op zijn verjaardag heb ik hem om verkering gevraagd en hij zei ja. Ik droom dag en nacht over hem'. Maar meer wil ze over haar verliefdheid niet loslaten, want 'werk en privé houd ik liever gescheiden'.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij