Menu overslaan

Christel zit sinds een paar jaar in een rolstoel: 'Op mijn veertiende werd ik ziek en was ik opeens gehandicapt. Daarvoor was er niets aan de hand. Sinds mijn zeventiende zit ik een rolstoel. En vanwege een maagverlamming krijg ik mijn voeding via een sonde. Daarnaast heb ik een neurologische aandoening en heb ik een bindweefselziekte', vertelt ze.

Door haar eigen ervaringen weet Christel dat er in Nederland nog veel te verbeteren is voor mensen met een handicap. Om te beginnen op scholen. 'Ik vind het belangrijk dat jongeren een toekomst hebben en dat begint met onderwijs. Helaas zijn er letterlijk én figuurlijk te veel drempels waardoor niet iedereen naar school kan.'

Christel begon op de havo, maar zakte via het vmbo af naar het vmbo theoretische leerweg op het speciaal onderwijs. 'Omdat ik vaak in het ziekenhuis lag moest ik van de havo af. Op het vmbo vonden ze het risico te groot, omdat ik een slangetje uit m’n neus had. Uiteindelijk kwam ik op het speciaal onderwijs terecht'.

Dat moet volgens haar dus echt veranderen. Vooroordelen tegengaan is een van Christels doelen. Haar opleiding Juridische Dienstverlening komt daar vast bij van pas.

Wist je dat in Nederland 10.000 kinderen en jongeren met een handicap thuis zitten en nooit naar school gaan? Onze samenleving kent veel drempels waardoor zij vaak aan de zijlijn staan. Dat kan anders! NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap om drempels uit de weg te ruimen. Doe je mee?

In onze maandelijkse nieuwsbrief lees je meer over onze projecten én over de impact met bijzondere verhalen van kinderen en ouders. Mis het niet!

Schrijf je nu in

 

Ook benieuwd naar andere persoonlijke verhalen?

Kian
Ik ben je sportmaatje...Kian
Maarten
Ik ben je klasgenoot...Maarten
Fay
Ik ben je vriendin...Fay

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij