Menu overslaan

Fay is een vrolijke, gezellig meisje van 11 jaar. Ze zit in groep 7. Fay heeft het Syndroom van Down en ze had een moeilijke start bij de geboorte met acute kinderleukemie en enkele jaren later leukemie. Maar ze is er helemaal bovenop gekomen.

Samen met haar broertjes en zusje is het thuis een gezellige boel. Fay is de oudste van het stel. Voor haar vijfde jaar sprak ze nog niet zo goed, maar met intensieve logepedie en heel veel geduld kletst ze nu de oren van je hoofd.

Fay is erg een leergierig en gaat met veel plezier naar een reguliere basisschool, samen met haar broertjes en zusje. Op deze school is een parelgroep ingericht waar kinderen met een handicap op gerichte momenten extra ondersteuning krijgen zodat zij op hun niveau kunnen leren. De rest van de tijd zit Fay in de 'gewone' klas, samen met leeftijdgenootjes zonder beperking. En zij weten: Fay is een heel leuke vriendin!

Niet alle kinderen met een handicap krijgen de kansen die Fay krijgt. Wist je dat in Nederland 10.000 kinderen en jongeren met een handicap thuis zitten en nooit naar school gaan? Onze samenleving kent veel drempels waardoor zij vaak aan de zijlijn staan. Dat kan anders! NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap om drempels uit de weg te ruimen. Doe je mee?

In onze maandelijkse nieuwsbrief lees je meer over onze projecten én over de impact met bijzondere verhalen van kinderen en ouders. Mis het niet!

Schrijf je nu in

 

Ook benieuwd naar andere persoonlijke verhalen?

Kian
Ik ben je sportmaatje...Kian
Maarten
Ik ben je klasgenoot...Maarten
Christel
Ik ben je collega...Christel

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij