Menu overslaan

Kian is bijna 8 jaar en zit in groep 5. In zijn klas is hij de enige met een zichtbare beperking. Niemand maakt er een probleem van. 'Ik ben een gewoon kind hoor, ik heb alleen één arm niet.' Het is een aangeboren beperking.

Kian is dol op bewegen. Zwemmen doet hij graag; hij deed mee aan de zwemvierdaagse en binnenkort start hij weer met zwemles, want hij wil ook graag zijn B-diploma halen. Verder danst hij met zijn jazzdance groepje en hij traint twee keer per week met zijn voetbalteam. Op zaterdag heeft hij vaak een voetbalwedstrijd. De tegenstander is wel eens een beetje verbaasd en wil hem soms ontzien. Dat dit niet hoeft, merken ze al gauw.

Kians moeder Annelies zegt: 'Kian denkt in oplossingen en wij denken als het nodig is met hem mee. Thuis, op school en bij sport. Kian is gewoon Kian en hij wil graag je sportmaatje zijn.'

Niet alle kinderen met een handicap krijgen de kansen die Kian krijgt om gewoon mee te kunnen sporten. En wist je dat in Nederland 10.000 kinderen en jongeren met een handicap thuis zitten en niet eens naar school gaan? Onze samenleving kent veel drempels waardoor zij vaak aan de zijlijn staan. Dat kan anders! NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap om drempels uit de weg te ruimen. Doe je mee?

In onze maandelijkse nieuwsbrief lees je meer over onze projecten én over de impact met bijzondere verhalen van kinderen en ouders. Mis het niet!

Schrijf je nu in

 

Ook benieuwd naar andere persoonlijke verhalen?

Fay
Ik ben je vriendin...Fay
Maarten
Ik ben je klasgenoot...Maarten
Christel
Ik ben je collega...Christel

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij