Menu overslaan

Maarten is een vrolijke, sociale puber van bijna 15 jaar oud. Doordat hij geboren is met Spina Bifida, heeft hij bijna geen spierkracht in zijn benen en maakt hij gebruik van een rolstoel en een aangepaste fiets.

Hij speelt graag rolstoeltennis. In november gaat hij deelnemen aan de landelijke training voor jeugdrolstoeltennissers en hoopt hiermee zijn grote droom te verwezenlijken: spelen op de Paralympics!

Maarten zit in 3 mavo/havo en heeft daar veel vrienden: 'Ik word volledig geaccepteerd op school, op de sport en hier in het dorp. Dat gun ik iedereen, want niets is fijner dan "gewoon" zijn.'

Niet alle kinderen en jongeren met een handicap krijgen de kansen die Maarten krijgt. Wist je dat in Nederland 10.000 kinderen en jongeren met een handicap thuis zitten en nooit naar school gaan? Onze samenleving kent veel drempels waardoor zij vaak aan de zijlijn staan. Dat kan anders! NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap om drempels uit de weg te ruimen. Doe je mee?

In onze maandelijkse nieuwsbrief lees je meer over onze projecten én over de impact met bijzondere verhalen van kinderen en ouders. Mis het niet!

Schrijf je nu in

 

Ook benieuwd naar andere persoonlijke verhalen?

Kian
Ik ben je sportmaatje...Kian
Fay
Ik ben je vriendin...Fay
Christel
Ik ben je collega...Christel

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij