Menu overslaan
De spelers van Kids United gaan in de Bijzondere Eredivisie uitkomen voor FC Groningen Het team van FC Groningen in de Bijzondere Eredivisie

Nederland is een voetbalcompetitie rijker

Voor g-voetballers is door de Bijzondere Eredivisie een droom uitgekomen: ze spelen voor een eredivisieclub in een unieke competitie. Dat is natuurlijk supercool! Een seizoen lang spelen de g-teams van SC Heerenveen, ADO Den Haag, FC Groningen, De Graafschap, Heracles Almelo, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV Venlo, FC Utrecht en Ajax tijdens verschillende rondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de profclubs die meedoen.

Bekijk hier het speelschema

 

De clubs die zich hebben aangesloten bij de Bijzondere Eredivisie zijn: ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles, Excelsior Rotterdam, VVV Venlo, SC Heerenveen en FC Utrecht.

Bekijk de Bijzondere Eredivisie in het tv programma FC De Helden

De Bijzondere Eredivisie was te zien in het tv programma FC De Helden gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Uitzending gemist? Klik hier om terug te kijken.

 

De Bijzondere Eredivisie is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Kijk hier het leuke filmpje waarin we worden verrast door Johnny de Mol.

 

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “We zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van welzijn en gezondheid. Hiermee geven we mensen die dat goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug. Samen maken we zo de samenleving aangenamer en beter. Dit initiatief is daarvan een mooi voorbeeld. Door het Gehandicapte Kind te steunen hopen wij dat de ‘Bijzondere Eredivisie’, dé nationale competitie voor G-voetballers, niet alleen een vanzelfsprekende plek krijgt binnen de profclubs van de Eredivisie maar ook bij alle amateurverenigingen in Nederland.” Bekijk hier de VriendenLoterij-pagina van het Gehandicapte Kind.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij