Menu overslaan

Wedstrijden uitgesteld in verband met coronavirus

Wat hadden we de tweede seizoenshelft graag afgetrapt. Helaas zijn we genoodzaakt om alle wedstrijden uit te stellen in verband met het coronavirus. Dit heeft de landelijke organisatie van de Bijzondere Eredivisie samen met de clubs besloten. De gezondheid van alle teams, hun supporters en de clubs staat voorop!

Gelukkig zijn er andere manieren om actief te blijven én met elkaar contact te houden, ook wanneer je thuiszit. De spelers van de Bijzondere Eredivisie kunnen wekelijks op een vast tijdstip en een vaste dag een video verwachten op de Facebookpagina van het Gehandicapte Kind. Deze video’s stimuleren hen om thuis actief te blijven en om contact en plezier met elkaar te maken. Iedere week verzorgt een andere club het programma. De video’s zijn natuurlijk ook voor alle andere kinderen met een beperking die een sportieve uitdaging niet uit de weg gaan.

Volg ons op Facebook

 

Over de Bijzondere Eredivisie

Voor g-voetballers komt een droom uit: spelen voor een eredivisieclub in een unieke competitie - de Bijzondere Eredivisie. Dat is natuurlijk supercool! Een seizoen lang spelen de g-teams van SC Heerenveen, ADO Den Haag, FC Groningen, De Graafschap, Heracles Almelo, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV-Venlo, FC Utrecht en Ajax tijdens verschillende rondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de profclubs die meedoen. Tijdens de Bijzondere Eredivisie schitteren de spelers op het veld. Ze zijn ontzettend fanatiek en enthousiast. Trots op het tenue dat ze dragen, vol zelfvertrouwen op het veld en blij met de vriendschappen die ze in hun team sluiten. De Bijzondere Eredivisie laat zien hoe belangrijk sporten is voor kinderen met een beperking.

Het zesdelige programma FC de Helden volgde onze spelers op de voet.
Kijk uitzendingen terug

 

De Bijzondere Eredivisie is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

 

Dorine Manson, managing director Vriendenloterij
Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “We zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van welzijn en gezondheid. Hiermee geven we mensen die dat goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug. Samen maken we zo de samenleving aangenamer en beter. Dit initiatief is daarvan een mooi voorbeeld. Door het Gehandicapte Kind te steunen hopen wij dat de ‘Bijzondere Eredivisie’, dé nationale competitie voor G-voetballers, niet alleen een vanzelfsprekende plek krijgt binnen de profclubs van de Eredivisie maar ook bij alle amateurverenigingen in Nederland.” Bekijk hier de VriendenLoterij-pagina van het Gehandicapte Kind.

 

Onze Bijzondere Eredivisie partners

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij