Menu overslaan
De spelers van Kids United gaan in de Bijzondere Eredivisie uitkomen voor FC Groningen Het team van FC Groningen in de Bijzondere Eredivisie

Voetballen bij een profclub!

Het Gehandicapte Kind wil met de Bijzondere Eredivisie een podium scheppen voor G-spelers met ambitie. We willen laten zien dat het ook mogelijk is om op hoog niveau te spelen als je een beperking hebt.

Daarmee vergroten we tegelijk de zichtbaarheid van mensen met een handicap en bevorderen we positieve beeldvorming. Door de Bijzondere Eredivisie krijgt het G-voetbal een mooie impuls en stimuleren we sportparticipatie onder kinderen met een handicap. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Bekijk hierboven de trailer van de Bijzondere Eredivisie (beeldmateriaal aangeboden door SiteOnline).

Teams zijn bijna compleet

Ajax, De Graafschap, FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen, FC Utrecht, VVV Venlo, ADO Den Haag, SBV Excelsior en Heracles Almelo hebben elk een eigen G-team onder hun hoede genomen. Deze voetbaltalentjes van 10 tot 18 jaar met een handicap gaan een jaar lang mee spelen met deze Eredivisieclubs. De bedoeling is dat er ieder jaar weer een ander team aan de beurt is voor een profclub uit te komen in de Bijzondere Eredivisie.

Er wordt volop getraind voor de eerste competitieronde die op 22 september plaatsvindt bij VVV Venlo en SC Heerenveen.

Start van de competitie

De eerste competitieronde zal op 22 september gaan plaatsvinden.

De clubs die zich hebben aangesloten bij de Bijzondere Eredivisie zijn: ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles, Excelsior Rotterdam, VVV Venlo, SC Heerenveen en FC Utrecht.

Bijzondere Eredivisie op tv

De Bijzondere Eredivisie is vanaf 28 november 2019 ook te zien op televisie in een zesdelige serie die wekelijks wordt uitgezonden om 22:30 uur door KRO-NCRV op NPO 1.

 

De Bijzondere Eredivisie is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Kijk hier het leuke filmpje waarin we worden verrast door Johnny de Mol.

 

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “We zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van welzijn en gezondheid. Hiermee geven we mensen die dat goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug. Samen maken we zo de samenleving aangenamer en beter. Dit initiatief is daarvan een mooi voorbeeld. Door het Gehandicapte Kind te steunen hopen wij dat de ‘Bijzondere Eredivisie’, dé nationale competitie voor G-voetballers, niet alleen een vanzelfsprekende plek krijgt binnen de profclubs van de Eredivisie maar ook bij alle amateurverenigingen in Nederland.” Bekijk hier de VriendenLoterij-pagina van het Gehandicapte Kind.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij