Menu overslaan

Iedere donderdag om 22u15 op NPO 1

Kijk hier wat voetballen in de Bijzondere Eredivisie betekent voor kinderen met en handicap. Tv-presentator Klaas van Kruistuim: "Kinderen zijn soms echt eenzaam door hun beperking. Maar hier komen ze in contact met anderen en ontstaan er vriendschappen."
Met mooie initiatieven als de Bijzondere Eredivisie zorgt het Gehandicapte Kind ervoor dat geen enkel kind meer alleen hoeft te spelen. Met als doel: Geen kind zonder vriendjes. Help je mee? Word dan donateur.

Aflevering 1

Ook kinderen met een handicap dromen van voetballen voor een profclub. Voor ruim honderd kinderen is die droom uitgekomen dankzij de Bijzondere Eredivisie. Presentator Klaas van Kruistum volgt hen bij de start van deze nieuwe competitie. In aflevering 1 van het tv-programma FC De Helden maken we kennis met Randy en Malik, die mogen uitkomen voor hun favoriete club Ajax.

Aflevering 2

Bodi (11) is net als zijn tweelingbroer Pepijn gek van voetbal. Maar terwijl zijn broer voetbalde bij sc Heerenveen, stond Bodi vanwege zijn handicap aan de kant. In aflevering 2 van FC De Helden zie je hoe Bodi’s droom uitkomt: dankzij de Bijzondere Eredivisie kan ook hij nu spelen voor z'n favoriete club.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij