Menu overslaan

Spelers van de Bijzondere Eredivisie in tv programma FC De Helden

De Bijzondere Eredivisie was te zien in het hartverwarmende tv programma FC De Helden. Tv-presentator Klaas van Kruistum: "Kinderen zijn soms echt eenzaam door hun beperking. Maar hier komen ze in contact met anderen en ontstaan er vriendschappen."
Met mooie initiatieven als de Bijzondere Eredivisie zorgt het Gehandicapte Kind ervoor dat geen enkel kind meer alleen hoeft te spelen. Met als doel: Geen kind zonder vriendjes. Help je mee? Word dan donateur.

Aflevering 1

Ook kinderen met een handicap dromen van voetballen voor een profclub. Voor ruim honderd kinderen is die droom uitgekomen dankzij de Bijzondere Eredivisie. Presentator Klaas van Kruistum volgt hen bij de start van deze nieuwe competitie. In aflevering 1 van het tv-programma FC De Helden maken we kennis met Randy en Malik, die mogen uitkomen voor hun favoriete club Ajax.

Aflevering 2

Bodi (11) is net als zijn tweelingbroer Pepijn gek van voetbal. Maar terwijl zijn broer voetbalde bij sc Heerenveen, stond Bodi vanwege zijn handicap aan de kant. In aflevering 2 van FC De Helden zie je hoe Bodi’s droom uitkomt: dankzij de Bijzondere Eredivisie kan ook hij nu spelen voor z'n favoriete club.

Aflevering 3

In aflevering 3 van FC De Helden tekenen Kaj, Nigel en Matthijs hun contract bij hun favoriete profclub; een droom die uitkomt! Hun ouders vertellen hoeveel dit moment voor hen betekent na de lange weg die ze hebben afgelegd.

Aflevering 4

Sepp (13) heeft door zijn handicap al heel wat voor zijn kiezen gehad in zijn jonge leven. Maar hij zette door en voetbalt nu voor zijn favoriete club VVV-Venlo in de Bijzondere Eredivisie.

Aflevering 5

Maandenlang hebben de jonge spelers van de Bijzondere Eredivisie zich voorbereid op de competitie, nu is het zover! In aflevering 5 van FC De Helden volgt presentator Klaas van Kruistum de teams op weg naar de eerste competitiedag.

Aflevering 6

De strijd om het kampioenschap is begonnen! De jonge spelers van de Bijzondere Eredivisie hebben een lange weg afgelegd. Nu staan ze supertrots in het stadion om hun krachten te meten. En vooral: om heel veel plezier te hebben.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij