Menu overslaan
Caps Club

Aanvraag indienen namens serviceclub of bedrijf

Overweegt jouw serviceclub, bedrijf of personeelsvereniging in actie te komen voor kinderen met een handicap? Misschien kan het Gehandicapte Kind daarbij helpen met de Plusregeling. Het Gehandicapte Kind helpt met geld en goede raad om projecten voor kinderen en jongeren te realiseren.

Wat kan Het Gehandicapte Kind voor u betekenen?

Als je geld inzamelt voor een project voor kinderen of jongeren met een handicap, kan het Gehandicapte Kind jouw eindopbrengst tot wel 50% verhogen met een maximum van € 7500 dankzij de Plusregeling. Een voorbeeld: jouw bedrijf haalt € 15.000 op, het Gehandicapte Kind maakt hier € 22.500 euro van. Voor Samen naar School klassen geldt dat wij de opbrengst voor 100% verdubbelen.

Hoe werkt de Plusregeling?

  1. Informeer het Gehandicapte Kind op tijd over jouw fondsenwervende evenement. Minimaal een maand vóór het evenement ontvangen wij graag jouw plannen via het aanvraagformulier. Het aanvraagformulier is te vinden onderaan deze website.
  2. Je kunt zelf een project selecteren waaraan het geld gedoneerd wordt, dit project wordt getoetst aan het beleid van het Gehandicapte Kind. Je ontvangt binnen een week bericht of het project binnen de doelstellingen van het Gehandicapte Kind past. Wij kunnen je ook altijd adviseren over projecten bij jou in de regio.
  3. Na afloop van het evenement maak je het ingezamelde bedrag over naar het rekeningnummer van het Gehandicapte Kind: NL76 RABO 0334 4334 44. Wij maken het bedrag inclusief de bijdrage vanuit de plusregeling dan binnen drie weken over naar het door jou geselecteerde project. 

Wat zijn de voorwaarden van de Plusregeling?

Het Gehandicapte Kind vindt het belangrijk dat het geld goed besteed wordt en stelt daarom een paar voorwaarden aan haar steun: 

  • Het project valt binnen de doelstellingen van het Gehandicapte Kind
  • Het geld komt ten goede aan kinderen of jongeren met een handicap tot 30 jaar in Nederland.
  • De bijdrage van het Gehandicapte Kind is maximaal € 7500 per project per jaar.
  • Indien het Gehandicapte Kind daarom vraagt, legt de projectorganisatie achteraf verantwoording af over de besteding van het geld.
  • In alle communicatie voor, tijdens en na de inzamelingsactie dient vermeld te worden dat het Gehandicapte Kind de opbrengst zal aanvullen. Denk hierbij aan persberichten, artikel in het clubmagazine, uitingen op de website etc.

Als je het antwoord op jouw vraag niet op de website vindt of advies wilt over (regionale) projecten die jouw steun kunnen gebruiken, neem dan contact op met ons via telefoon 020-679 1200 of mail naar aanvraag@nsgk.nl.  

Aanvraagformulier

Wil je samen iets doen voor kinderen en jongeren met een handicap? Vul dan nu het aanvraagformulier in!

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij