Menu overslaan

De Stelvio op met NSGK!

De Stelvio is een bekende, zware en hoge bergpas in Europa. De berg is 2.758 meter hoog, kent 48 haarspeldbochten aan de noordkant (Prato) en 39 haarspeldbochten aan de zuidkant (Bormio). Er is ook nog een derde kant vanuit Santa Maria in Zwitserland, welke deels niet van asfalt voorzien is. Tijdens een rit van ruim 20 kilometer wordt bijna 2.000 meter hoogteverschil beklommen. Dit betekent een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7%. De berg is ongekend mooi en afwisselend en de enorme hoogte kan ook parten spelen (weersomstandigheden, ijle lucht). Een ware uitdaging dus!


De berg op voor het goede doel!

Op 11 september 2015 gaat een groep wielrenners de berg op! Zij doen dat om zoveel mogelijk geld op te halen voor NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. NSGK steunt jaarlijks honderden projecten, voor tienduizenden kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. De opbrengst van de Stelvio 2015 staat in het teken van (logeer)opvang. Voor veel ouders is het heel moeilijk om geschikte opvang te vinden voor hun gehandicapte kind, met de benodigde zorg en aandacht op maat. Terecht kunnen bij goede opvang betekent voor het kind een kans om zijn of haar horizon te verbreden, terwijl de ouders even van hun zware dagelijkse zorgtaken ontlast worden. Om die reden financiert NSGK verschillende dag-, logeer-, vakantie- en woonopvangsprojecten voor kinderen en jongeren met een beperking.

Ons Huis Heemskerk

Een voorbeeld van zo'n bijzonder logeerhuis dat mede mogelijk is gemaakt met steun van NSGK is Ons Huis Heemskerk. In dit logeerhuis kunnen kinderen met een ernstige handicap, die veel zorg nodig hebben, terecht voor dagopvang, logeeropvang en vakantieopvang. Dat betekent niet alleen volop genieten voor het kind, maar zeker ook voor de ouders, die op deze manier even kunnen opladen. Bekijk hieronder een filmpje. 

Inschrijven 

Je kan je inschrijven voor de Stelvio via deze link. Jouw ingezamelde bedrag zal dan ten goede komen aan verschillende opvangsprojecten van NSGK. Nadat je je hebt ingeschreven kan je via deze link jouw eigen persoonlijke actiepagina aanmaken. Het inschrijfformulier biedt je ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij het team dat specifiek geld ophaalt voor Ons Huis Heemskerk. Meer hierover lees je hier. Wil jij met een team liever de Stelvio op voor een ander logeerhuis, woonvoorziening of vakantieverblijf voor kinderen met een handicap bij jou in de buurt? Ook dat is mogelijk! Neem in dit laatste geval contact op met Berbera van Teijlingen via bvanteijlingen@nsgk.nl of 020-6791200.   

Wat verwachten we van jou?

  • Er wordt een bijdrage van €125,- gevraagd voor alle onkosten tijdens de beklimming
  • We vragen aan alle wielrenners om minimaal € 500,- aan sponsorgeld in te zamelen als je alleen meedoet en minimaal € 2000,- als je met een team voor een woonvoorziening of logeerhuis meefietst

 Wat kan je van ons verwachten?

  • Een clinic van niemand minder dan Leontien van Moorssel in aanloop naar 11 september
  • Alle support die nodig is die dag! Vrijwilligers zorgen ervoor dat je niks tekort komt
  • Fietskleding van goede kwaliteit
  • Een persoonlijke actiepagina waarmee je sponsoren kan werven

 

Let op: vervoer en accommodatie moeten zelf geregeld worden, uiteraard kan NSGK hierin wel adviseren!

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact op met Berbera van Teijlingen via bvanteijlingen@nsgk.nl of 020-6791200.  

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij