Menu overslaan

Gaat het u aan het hart dat zoveel kinderen met een handicap aan de zijlijn staan? En wilt u meer doen dan zomaar een donatie? Dan is periodiek schenken iets voor u. Als periodiek schenker kunt u meebeslissen over het type projecten dat we met uw schenking mogelijk maken. En u maakt maximaal gebruik van de fiscale kansen. Overweegt u een periodieke schenking? We komen graag met u in contact voor persoonlijk overleg.

Bij een periodieke schenking (ook wel 'lijfrenteschenking' genoemd) geeft u jaarlijks een vast bedrag gedurende minimaal vijf jaar. U bepaalt zelf de hoogte van het bedrag. Dit wordt via een overeenkomst vastgelegd.

Waar gaat uw hart naar uit?

Wilt u geven voor een specifiek thema of onderwerp? Met een periodieke schenking kan dat. Als uw hart uitgaat naar onderwijs voor kinderen met een handicap, kunnen we uw schenking bijvoorbeeld ten goede laten komen aan Samen naar School klassen. Wilt u kinderen met een handicap de kans geven om te sporten? Dan zou u kunnen geven voor de RaceRunner. Jaarlijks steunt het Gehandicapte Kind honderden verschillende projecten. We bekijken graag samen met u welke het beste passen bij uw wensen.

Fiscaal aantrekkelijk

Een periodieke schenking is fiscaal aantrekkelijker dan een gewone donatie. Anders dan een gewone gift is uw periodieke schenking namelijk volledig - zonder minimum of maximum - aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Afhankelijk van uw situatie kunt u dus tot de helft van het bedrag terugkrijgen van de fiscus. Met andere woorden: u kunt tot twee keer zoveel geven zonder dat het u meer kost.

Zeker als u over vermogen beschikt waarvan u een deel kunt missen, kan periodiek schenken zeer voordelig zijn. Een periodieke schenking kan er dan zelfs toe leiden dat u helemaal geen belasting meer verschuldigd bent. Wij adviseren u hier graag over. Het hoeft trouwens niet om een groot vermogen te gaan; ook bij kleinere bedragen kan periodiek schenken aantrekkelijk zijn.

Voorbeeld

Stel, u doneert jaarlijks 250 euro aan het Gehandicapte Kinden u valt in het hoogste belastingtarief. Dan kost die schenking u slechts 120 euro per jaar, terwijl de volle 250 euro ten goede komt aan kinderen met een handicap. Wilt u weten welk belastingvoordeel uw gift aan het Gehandicapte Kind oplevert? Via deze calculator berekent u het binnen een minuut. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.

Wilt u ook schenken met belastingvoordeel? Start dan nu uw periodieke schenking aan het Gehandicapte Kind.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij