Menu overslaan
Container voor textielinzameling

Wist je dat je met oude kleding, schoenen, lakens en gordijnen iets kunt betekenen voor kinderen met een handicap? Als je textiel inzamelt, help je niet alleen je eigen organisatie maar ook Het Gehandicapte Kind. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen met een handicap mee kunnen doen.

Hoe werkt het?

Textielinzamelaar Curitas plaatst een speciale container bij jouw organisatie of event. Je vraagt je medewerkers, leden, relaties, leerlingen of bezoekers om hun oude textiel in de container te deponeren. Per kilo ingezamelde textiel doneert Curitas een bedrag aan Het Gehandicapte Kind en een bedrag aan jouw organisatie.

Via je eigen kanalen zoals de website, nieuwsbrieven, social media of een ouderwets prikbord kun je een oproep doen voor het inzamelen. Goede momenten zijn als de lente aanbreekt of de herfst haar intrede doet. Ook kun je bijvoorbeeld een kledingruilbeurs organiseren en het overgebleven textiel in de container verzamelen.

Curitas komt de container op afgesproken tijden legen. Het ingezamelde textiel wordt in Nederland gesorteerd, onder andere door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bruikbare spullen worden hergebruikt, van het resterende materiaal wordt grondstof gemaakt voor nieuwe producten.

Help je mee?

Met de opbrengst steun je je eigen project en helpt Het Gehandicapte Kind kinderen met een handicap om gewoon te kunnen spelen, leren en sporten.

Meer weten? Lees de informatie van Curitas

Meedoen, vragen of tips? Neem contact op met Maartje Terwindt, 020-6791200, mterwindt@nsgk.nl.

Infographic textielinzameling

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij