Menu overslaan
Berglandschap Stelvio

Voor de liefhebbers

De Franse Alpen zijn niet onbekend bij  wielerliefhebbers. Dit jaar fietsen we de route van de Marmotte, zonder de Alpe d’Huez. Deze tocht van 142 km gaat over drie cols, de Col du Glandon, Col du Telegraphe en de Col du Galibier. Met 4772 hoogtemeters is dit een echte uitdaging!

  • Col du Glandon 1924 meter – 22 km – gemiddeld 4,6%
  • Col du Telegraphe 1570 meter – 11,5 km – gemiddeld 7,3%
  • Col du Galibier 2642 meter – 17,6 km – gemiddeld 7%

Deze drie cols zijn voor de ervaren fietsers, ben je minder ervaren maar wil je toch graag meefietsen? Er is de mogelijkheid om een korte versie te fietsen waarbij je de Col du Glandon beklimt. Dit zal wel wat logistiek van de deelnemers zelf vergen. Tijdens de Marmotte is er verzorging (EHBO) en begeleiding aanwezig op de route voor alle deelnemers. Ook zorgen we voor posten op de route met water en eten (fruit, koek, brood). 

Fietser in het zonnetje op de Stelvio

La Marmotte voor beginnende fietsers

De Col du Glandon is prima te doen voor beginnende fietsers. De route van 70 km overbrugt een hoogteverschil van 1500 meter. Deze tocht is geschikt voor jong en oud bij een goede conditie. We adviseren om ongeveer 3 maanden van tevoren te beginnen met trainen. Hierbij is het van belang om elke week twee keer op de fiets te zitten en 80-100 km te fietsen. Een racefiets of mountainbike is prima voor deze tocht, het maximum stijgingspercentage is 12% maar dan wel aan het einde van de (vermoeiende) klim, dus een bergverzet is wenselijk. Tegelijkertijd is dit niet zo stijl als sommige heuvels in de Ardennen of zelfs Limburg.

La Marmotte voor ervaren fietsers

De mini Marmotte is geschikt voor geoefende fietsers met een racefiets met bergverzet. De route van 142 km overbrugt 4772 hoogtemeters. Hiervoor is het van belang om een goede conditie op te bouwen, waarvoor je zeker meer dan 3 maanden voorbereiding nodig hebt. Denk hierbij aan 3x per week trainen tijdens sportieve ritten van 130-150 km op de vlakke weg en het trainen door heuvelachtig gebied. Naast het fietsen moet je ook wennen aan houding, eten, drinken en kleding in verschillende temperaturen. De mini Marmotte is een uitdaging voor menig wielrenner en een geweldige ervaring!

 

Meer informatie over de route vind je op Klimtijd.

 

Schrijf je nu in!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij