Menu overslaan

De 10 meest gestelde vragen

 

Hoe kom ik in Frankrijk? 

Vervoer naar Frankrijk dient zelf geregeld te worden en is voor eigen rekening. In de aanloop naar het evenement organiseren we informatie avonden en trainingsritten waarbij je elkaar alvast kunt leren kennen en wellicht een carpool mogelijkheid kan regelen. De data voor deze avonden en ritten volgen.

Waar kan ik overnachten? 

Overnachtingen dienen zelf geboekt te worden. De organisatie van La Marmotte verblijft op Camping RCN Belladonne in Bourg d'Oisans. Op deze camping kun je kamperen, mobil homes huren en er zijn veel faciliteiten zoals een zwembad, vergaderzaal en een plek om te eten.

Wie doen er allemaal mee? 

Voor de derde keer op een rij fietst een fanatieke groep renners voor Ons Huis in Heemskerk. Initiatiefnemers Patrick Schelvis en Alexander Turkesteen zijn de aanvoerders en initiatiefnemers van La Marmotte en zullen in de aanloop van de tocht en ter plekke voor je klaar staan.

Waar gaat het opgehaalde geld naartoe? 

Met de opbrengst van de Marmotte financiert NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap. NSGK helpt bijvoorbeeld met toegankelijke speelplaatsen, speciale vakanties, hulpmiddelen voor aangepast sporten, kleinschalige woonvormen en nog veel meer; alles wat nodig is om kinderen met een handicap een zo volwaardig mogelijk leven te geven.

Kan ik voor mijn eigen project fietsen? 

Dit kan, mits je fietst voor een partnerproject van NSGK. Het volledige, door jou opgehaalde bedrag wordt dan gedoneerd aan jouw project. Weet je niet zeker of jouw project een partnerproject is van NSGK? Neem dan contact op met Alyanne Boon via aboon@nsgk.nl.

Waarom betaal ik €125 aan inschrijfkosten?

Dit zijn de kosten die gemaakt worden om La Marmotte mogelijk te maken. Als deelnemer krijg je hiervoor een wielrenoutfit, support op locatie (EHBO, ondersteuning en snacks/water tijdens de rit) en de mogelijkheid om deel te nemen aan trainingsritten voorafgaande aan de tocht.

Wat is er ter plekke geregeld? 

De route is voor je uitgestippeld en je ontvangt support op locatie (EHBO, ondersteuning en snacks/water tijdens de rit) en de mogelijkheid om deel te nemen aan trainingsritten voorafgaande aan de tocht.

Wanneer moet ik beginnen met trainen?

Dit is afhankelijk van je basis conditie en ervaring als fietser. Voor de Col du Glandon adviseren we je om 3 maanden van tevoren te beginnen met trainen. Hierbij is het van belang om elke week twee keer op de fiets te zitten en 80-100 km te fietsen.

Voor de gehele tocht heb je zeker meer dan 3 maanden training nodig. Denk hierbij aan 3x per week trainen tijdens sportieve ritten van 130-150 km op de vlakke weg en het trainen door heuvelachtig gebied.

Wat voor fiets heb ik nodig? 

Voor de Col du Glandon is een racefiets of mountainbike voldoende. Fiets je de hele tocht, dan is een racefiets met bergverzet aan te raden.

Ik wil graag mee naar de Franse Alpen, maar wil niet meefietsen, kan dit?

Jazeker, we zijn altijd op zoek naar supporters en vrijwilligers, zonder hen geen evenement! Denk aan taken zoals het bemannen van verzorgingsposten, logistiek, EHBO, motorrijders, masseuses, coördinatoren en fotografen.

Schrijf je nu in!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij