Menu overslaan

Informatie over de collecte

De landelijke collecteweek van het Gehandicapte Kind vindt elk jaar plaats in de derde week van november; in 2020 van 9 t/m 14 november. Circa 12.000 vrijwilligers -collectanten en organisatoren- zetten zich in om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap.

NSGK collecteweek.

Organisatoren

Organisatoren zijn de spil van de collecte in hun eigen wijk of woonplaats. Zij zorgen ervoor dat iedereen de benodigde materialen ontvangt, zoals de collectebus. Na afloop zorgen zij voor een goede financiële afwikkeling: nemen de bussen in ontvangst, tellen samen met de collectanten het geld en storten het bij de bank. Kortom, als organisator zorg je ervoor dat de collecte in jouw wijk of woonplaats in goede banen wordt geleid.

Collectanten

Collectanten gaan tijdens de collecteweek met de collectebus op pad in hun eigen straat of wijk. De benodigde materialen daarvoor krijgen zij van de plaatselijke organisator: een verzegelde collectebus, legitimatiebewijs, folders en natuurlijk tips om de collecte tot een succes te maken. Na afloop telt de collectant samen met de organisator de inhoud van zijn bus. Als collectant kan je dus met een paar uurtjes van jouw tijd een belangrijke bijdrage leveren aan het werk van het Gehandicapte Kind.

Wil je ook iets doen voor kinderen en jongeren met een handicap? Dan ben je van harte welkom als collectant of als organisator in ons collecteteam. Klik hier om je aan te melden.

Collecte handleiding

Hier kun je de handleiding voor collecte organisatoren downloaden (kleiner dan 1Mb). Deze is compact en overzichtelijk. In één oogopslag zie je welke taken je op welk moment gaat uitvoeren.

CollecteKracht

Van veel organisatoren kregen wij de vraag of het papierwerk rond de collecteorganisatie minder kan en we met een online collectesysteem kunnen werken. Sinds het collectejaar 2018 werken wij met de online community ‘CollecteKracht’. 

Je kunt in CollecteKracht de gegevens van jouw collectanten inzien en wijzigen, de collectematerialen bestellen en de resultaten van de collecte invoeren en verantwoorden. Ook vind je hier documenten zoals de gemeentevergunning, persberichten, een beknopte én uitgebreide handleiding voor CollecteKracht.

Inloggen op CollecteKracht

Een code om in te loggen heb je van ons ontvangen als je organisator bent. Heb je vragen over CollecteKracht neem dan contact op met jouw regiocoördinator.

Collecteprotocol

Zoals alle collecterende goede doelen moet het Gehandicapte Kind voldoen aan het collecteprotocol. Dit zijn regels die Stichting Collecteplan heeft opgesteld voor de organisatie van de collecte. De regels zijn erop gericht om fraude of misbruik te voorkomen. Download hier het collecteprotocol.

Opbrengst collecte

Dankzij de geweldige inzet van de circa 12.000 collectevrijwilligers wist het Gehandicapte Kind in 2018 €928.615 op te halen. Het Gehandicapt Kind streeft ernaar om in 2019 nog meer geld op te halen, zodat we nog meer mooie projecten kunnen realiseren voor kinderen en jongeren met een beperking. Wil je ook meehelpen als vrijwilliger? Al met een paar uur van jouw tijd kan je een belangrijke bijdrage leveren. Klik hier om je aan te melden.

Collectenieuws

Alle vrijwilligers van het Gehandicapte Kind ontvangen een keer per jaar onze nieuwsbrief met informatie over de collecte en ons werk voor kinderen en jongeren met een handicap. Download hier het laatste Collectenieuws

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij