Menu overslaan
Louis van Veen (51) uit Hoek van Holland is al 7 jaar actief als organisator van de NSGK collecte in zijn woonplaats. Het is inmiddels ruim 20 jaar geleden dat zijn oudste zoon op 5 jarige leeftijd overleed aan een stofwisselingsziekte. Als vader van een gehandicapte zoon beseft Louis hoe belangrijk het werk van NSGK is. “Het idee dat ik gehandicapte kinderen kan helpen aan een beetje extra geluk in een toch vaak lastig leven geeft me veel voldoening.”

Met 7 jaar ervaring kent Louis inmiddels de klappen van de zweep. “In het begin ben je erg bezig met alles op te zetten en op zoek naar de juiste tactiek om mensen te benaderen. Door de ervaring die ik nu heb kost het veel minder energie. In augustus ga ik langs de mensen die het jaar daarvoor hebben gelopen. Ik maak een praatje en overhandig ze een zelfgemaakte flyer met de vraag of ze dit jaar weer willen collecteren. Dit wordt erg gewaardeerd. Een van mijn collectanten heeft vorig jaar zelfs haar vakantie verzet om te kunnen collecteren. Geweldig.”

Het werven van nieuwe collectanten doet Louis op een wel heel bijzondere manier; “vanuit de kofferbak van mijn auto! Ik ga gewoon ergens staan, bij de supermarkt of op een rommelmarkt, en leg een vlag van NSGK op de grond. Dan spreek ik voorbijgangers aan of ze wel eens van NSGK gehoord hebben en of ze zouden willen collecteren.”

Niet alleen als organisator, maar ook als collectant is Louis erg fanatiek; “Tijdens de collecteweek loop ik alle 5 dagen. Afgelopen jaar ben ik bij een informatiebijeenkomst van de Rabobank naar binnen gelopen. De laatste 10 minuten vroeg ik het woord en heb ik wat verteld over NSGK. Na afloop ben ik met de collectebus bij de uitgang gaan staan en heb daarmee € 200,- opgehaald. Dat had ik aan de deur nooit opgehaald in een avond!”

Ook na afloop van de collecte laat Louis zijn waardering persoonlijk blijken. “Ieder jaar breng ik een zelfgemaakte bedankkaart langs, met daarop de opbrengst. Vorig jaar heeft mijn vrouw zelfs speciaal een kerst-cd gemaakt voor alle collectanten. Daar werd erg leuk op gereageerd. Van sommigen kregen we zelfs een kaart terug. Dat creëert toch een teamgevoel.”

 

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij