Menu overslaan

Ben je collectant? Dan hebben we hier een aantal handige tips voor tijdens de collecteweek!

Geen kleingeld in huis…

Dan kan je wijzen op de mogelijkheid om te doneren via een eenmalige machtiging. Achter op de folders die je van jouw plaatselijke organisator hebt gekregen, staat een formuliertje. Dit kan je ingevuld meenemen in de collectebus. Jouw organisator zorgt ervoor dat het samen met de collecteopbrengst bij het Gehandicapte Kind terecht komt. 

Geven via iDEAL QR

Daarnaast is het ook dit jaar weer mogelijk om via iDEAL QR te geven. Dat werkt heel eenvoudig, is veilig en anoniem.

 • de gever opent zijn Mobiel Bankieren App (Rabobank, ING, ABN-Amro en Knap doen mee)
 • scant de iDEAL QR-code op jouw legitimatiebewijs of vanaf het foldertje
 • volgt de stappen in beeld

Deze korte video laat zien hoe het werkt. Bij ons staat de QR-code echter niet op de bus maar op je legitimatiebewijs en in het foldertje. Verder werkt het hetzelfde.

Tips voor onderweg

 1. Aan de deur zeg je bijvoorbeeld: het is de collecteweek voor het Gehandicapte Kind. Bied eventueel het foldertje aan.
 2. Collecteer tussen 17.00 en 20.30 uur, dan zijn de meeste mensen thuis. Toch niet thuis? Probeer het op een ander tijdstip nogmaals. Of doe het foldertje in de bus (let op nee/nee en nee/ja sticker).
 3. Collecteer met iemand samen, dat is veel gezelliger. Kinderen vinden het vaak leuk om mee te lopen en leggen gemakkelijk contact.
 4. Loop een half uurtje of uurtje extra, dat loont.
 5. Draag het legitimatiebewijs altijd zichtbaar.
 6. Blijf vriendelijk, je vertegenwoordigt als collectant het Gehandicapte Kind.

Meest gestelde vragen aan de deur

 • Waar besteedt het Gehandicapte Kind het collectegeld aan? Wij steunen jaarlijks ruim 250 projecten voor tienduizenden kinderen en jongeren met alle soorten handicaps in Nederland. Zo helpen wij hen zo volwaardig mogelijk te leven.
 • Hoeveel geld haalt het Gehandicapte Kind met de collecte op? Dankzij de circa 12.000 collectanten halen we jaarlijks rond de 950.000 euro op.
 • Krijgt het Gehandicapte Kind geld van de overheid? Wij ontvangen geen overheidssubsidie en zijn volledig afhankelijk van giften. Met alle bezuinigingen is de hulp van het Gehandicapte Kind harder dan ooit nodig.
 • Besteedt het Gehandicapte Kind mijn gift goed? Wij hebben het CBF-keurmerk voor goede doelen van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Het CBF ziet erop toe dat wij op een verantwoorde manier omgaan met giften.

Vragen?

Bij vragen en problemen kan je contact opnemen met jouw organisator in jouw woonplaats/wijk of met het Gehandicapte Kind tijdens kantooruren via 020-679 12 00 of collecte@nsgk.nl.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij