Menu overslaan

De 'famous friends' van het Gehandicapte Kind zijn bekende Nederlanders die ons werk een warm hart toedragen. Sommigen hebben ze zelf een handicap, anderen hebben een kind of familielid met een handicap. Allemaal vinden ze het van levensbelang dat kinderen met een handicap niet buitengesloten worden maar gewoon mee kunnen doen in onze samenleving. Vriendjes kunnen maken. Daarom steunen ze het werk van het Gehandicapte Kind. 


Lucille Werner

TV presentatrice

"Het is fantastisch dat het Gehandicapte Kind al zoveel jaren goed werk verricht! Het is belangrijk dat kinderen en jongeren met een handicap zich veilig en volwaardig voelen in hun eigen omgeving en de omgeving ook positief op hen reageert. Er is namelijk niets vreemds aan het hebben van een handicap al wordt dat nog weleens gedacht. Daarom is het werk van het Gehandicapte Kind van groot belang."

Dennis Wilt

weerman bij RTL 4

"Ons eerste kind, zoon Nout, kwam op 23 september 1999 - na een moeizame geboorte - ter wereld met een ernstige hersenafwijking. Dit resulteerde voor hem in een totaal hulpbehoevend en helaas veel te kort leven. De drie zeer intensieve jaren waarin we onze Nout met veel liefde hebben verzorgd is een onuitwisbare periode in ons leven. Vooral de inzet en betrokkenheid van professionals en vrijwilligers in de zorg hebben ons diep geraakt. Het Gehandicapte Kind helpt hen daarbij zodat goede ideeën in de praktijk ook mogelijk worden."

Lex Gaarthuis

DJ Radio 10

"In mijn eigen omgeving zie ik welke uitdagingen kinderen met een handicap en vooral hun ouders iedere dag weer tegenkomen. Het Gehandicapte Kind helpt hen en dat wil ik met alle liefde ondersteunen. Ik ben zelf vader en vind het heel erg belangrijk dat kinderen met een beperking dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen in de maatschappij als mijn eigen kinderen. Dat ze gewoon kunnen meedoen. NSGK zet zich hier op een realistische en positieve manier voor in en ik help daar graag bij. Ik ben enorm trots dat ik famous friend van het Gehandicapte Kind mag zijn."

Redouan Ait Chitt

Breakdancer

"'No Excuses, No Limits', dat is mijn levensmotto. Van kleins af aan heb ik mijzelf nooit laten beperken. Ik heb geleerd om het uiterste uit mezelf te halen en dat, als je ergens een passie voor hebt, je er 100% voor moet gaan. Het Gehandicapte Kind helpt kinderen bij het ondersteunen en ontwikkelen van hun passie. Dat extra steuntje in de rug kan bijdragen aan een leven vol kansen en mogelijkheden."

Tako Rietveld

Kindercorrespondent

"De meeste kinderen hebben twee handen, ik heb er één.' Dat zeg ik meestal tegen schoolklassen, gevolgd door een demonstratie veterstrikken. Voor het Jeugdjournaal sta ik bijna elke dag tussen de kinderen. Natuurlijk willen ze allemaal weten wat er met mijn arm gebeurd is. Alleen durven sommigen het niet te vragen. Een handicap is niet raar of eng. Een handicap hoeft zelfs geen handicap te zijn. Als jijzelf en je omgeving er maar op een goede manier mee omgaan. Door de hulp en inzet van het Gehandicapte Kind kunnen kinderen zich concentreren op alles behalve hun handicap. Gewoon kind zijn, daar gaat 't om. En oh ja, ik ben zo geboren!"

Esther Vergeer

Meervoudig wereldkampioen en Paralympisch kampioen rolstoeltennis

"Zelf heb ik meegemaakt hoe het is om op jonge leeftijd een handicap te hebben. Ik heb mijn uitdaging toen in sport gevonden. Nooit had ik durven dromen dat ik ooit nummer 1 van de wereld zou zijn. Maar dromen is wel waar het om gaat. Het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat een aantal dromen in ieder geval uitkomen en dat er oplossingen gezocht worden om het leven van een kind met een handicap zo aangenaam mogelijk te maken. "

Gijs Wanders

Journalist en schrijver van kinderboeken. Tot 2005 was hij nieuwslezer bij NOS.

"Mijn dochter Vera is verstandelijk gehandicapt. Na het speciale onderwijs ging ze licht administratief werk doen, omringd door gezonde mensen. Vanaf de eerste dag kwam haar ontwikkeling in een versnelling. Ze leerde zelfstandig reizen en woont nu zelfstandig in een appartement. Deskundigen zeiden ooit dat Vera op het niveau van een zesjarige zou blijven steken. Toch regisseert ze nu haar leven en doet ze mee aan de samenleving. Dankzij kansen en vertrouwen. Het spreekt voor zich dat deze trotse vader veel sympathie heeft voor het Gehandicapte Kind. Want ook het Gehandicapte Kind gunt mensen met een beperking een volwaardig leven."

Jetty Mathurin

Actrice en cabaretière

"Jamie is mijn speciale kleinzoon. Hij heeft het Syndroom van Down. Na zijn geboorte mocht ik hem in mijn armen nemen en ik heb hem nooit meer neergelegd. Wat Jamie goed kan is echt communiceren. Met zijn grote bruine ogen brengt hij een gevoel over door intens naar je te kijken. In mijn werk als actrice en cabaretière kijk ik ook. Maar het verschil tussen mijn kleinzoon en mijn wereld is het verschil tussen hart en hoofd. Met dit verschil in gedachten steun ik het werk van het Gehandicapte Kind, omdat zij met hart en ziel, maar ook met het hoofd zich hard maken voor het welzijn van onze speciale burgers."

Roos Prommenschenckel

Voormalig ambassadeur Onbeperkt Nederland en heeft haar eigen stichting.

"Als voormalig Ambassadeur Onbeperkt Nederland, ben ik erg trots op het Gehandicapte Kind. Ik heb van dichtbij mogen beleven, hoe zij kinderen gelukkig maken! Dankzij de steun van het Gehandicapte Kind kunnen goede ideeën worden omgezet in volwaardige projecten, die uiteindelijk voor veel mensen het verschil maken."

Jaap en Aaltje van Zweden

Dirigent en violist | Oprichtster van stichting Papageno

"Als ouder van een autistische zoon weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen met een handicap gestimuleerd worden zich zo gewoon mogelijk te ontwikkelen en vooral plezier te hebben in het leven. Daarom zeggen wij ‘chapeau’ voor het Gehandicapte Kind."

Kees-Jan van der Klooster

Paralympisch sporter

"Er moet nog veel gebeuren om de integratie van kinderen met een beperking in de maatschappij te verbeteren. Het Gehandicapte Kind steunt projecten die de ontwikkeling van kinderen met een handicap structureel verbeteren, zodat ze kunnen opgroeien tot zo zelfstandig mogelijke volwassenen. Dat sluit volledig aan bij mijn visie en ik ben dan ook zeer trots het Gehandicapte Kind als famous friend te mogen ondersteunen."

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij