Menu overslaan

Ja, ze komen het liefst rond etenstijd. En nee, dat vinden de mensen niet altijd leuk. Maar onze collectanten gaan tóch langs de deuren – omdat ze vinden dat NSGK alle steun verdient. 'Ons' tijdschrift Lotje&co zette in 2011 vier enthousiaste collectanten met hun kinderen in the spotlights. De eerste is Roelina.

Roelina: ‘Toen Michelle jonger was, kon ik in de buurt geen speeltuin vinden met aangepaste toestellen. En als Michelle straks stage moet gaan lopen, is het fijn als ze wat te kiezen heeft. Daar is allemaal geld voor nodig. En daarom zet ik me in voor NSGK.

Nu er zo hard wordt bezuinigd, moet het geld ergens anders vandaan komen. Bij het collecteren ga ik dat ook aan de mensen vertellen. Dan hoop ik dat ze begrijpen hoe belangrijk het is dat we allemaal een steentje bijdragen.

Een van mijn collectanten maakt er altijd een sport van: hij wil het meeste ophalen. Iedereen kent hem. Zelf loop ik ook en dan neem ik Michelle weleens mee. Haar onbevangen gedrag ontwapent mensen.’

 

Roelina was tijdens het interview collecte-organisator in Emmen (centrum), tegenwoordig is ze collectant. Haar dochter Michelle (destijds 16 jaar) heeft door omwisseling van haar chromosomenpatroon het verstandelijk vermogen van een 5-jarige en ze heeft artritis (gewrichtsontsteking).

Ook collectant worden?

De NSGK-collecteweek is jaarlijks in de derde week van november. Zo’n 10.000 vrijwilligers gaan dan langs de deuren om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Met de opbrengst helpen we hen om gewoon te kunnen spelen, leren, wonen, werken, samen met leeftijdgenoten zonder handicap. Wil je meehelpen? Alle hulp is welkom. Meld je aan via deze website

Beter samen

Lees ook:

 • Verhaal 32

  Beleef en bewonder...BOR

  Bor zit in de laatste weken – misschien maanden – van zijn leven. Vorig jaar zette hij zijn euthanasieverklaring online. 'Nog een jaar', kondigde hij aan, 'dan stop ik met ademen'. Maar van doodgaan is het tot nu toe niet gekomen.

 • Verhaal 24

  Thuiskomen bij Lotje&co

  14 jaar geleden werd Karen moeder van de gehandicapte Tess. Lekker lezen hoe anderen het prille ouderschap ervaren, was er voor Karen niet bij. Totdat Lotje&co verscheen.

 • Verhaal 51

  Start Collecteweek

  Van 16 t/m 21 november collecteren 12.000 vrijwilligers voor het werk van NSGK. Maar waar gaan al die gedoneerde euro's nou precies naartoe? BN'er Bert van Leeuwen vertelt het in dit leuke filmpje.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij